Alles over VC Peelpush

Gouden Jubileum in 2019

Op 26 juni 1969 is Peelpush opgericht, dus vieren we dit jaar het Gouden jubileum.
Deze nieuwe website, heeft daarom het jubileumlogo. Voor de festiviteiten is aan dit logo een gouden hoedje toegevoegd zoals hierboven te zien.

Om het gouden jubileum te vieren worden er vele activiteiten georganiseerd onder aanvoering van de Jubileumcommissie.
Deze commissie werd gevormd door alle nog levende oud-voorzitters van Peelpush, samen met de huidige voorzitter.

Van links naar rechts : Wil van Oosteren, José de Wit, Mart Rooijakkers, Wim Rooijakkers, Piet Koehlen, Henny Driessen, Ger Joosten

De volgende activiteiten stonden op het programma :

  • 04-01-2019  New Year Party. Start van de festiviteiten met uitdelen van jubileumshirts aan alle jeugdleden en  speciale aandacht voor de vrijwilligers
  • 03-03-2019  Meijel kleurt geel en blauw. Deelname met een grote Peelpush-groep aan de Vastelaovondsoptocht.
  • 24 en 25-05-2019  Peel Zonder Grenzen. Met participatie van Gouden peelpush in een deelnemersactiviteit.
  • 28, 29 en 30-06-2019 Peelpush Buitentoernooi, met op zaterdag 29-06 van 16:00-22:00 een Groots Offficieel Jubileumfeest
  • 10-11-2019 Groots opgezette Peelpush-Reünie
  • 05-06-2020 Wine & Dine    –> vanwege covid-19 vervallen

Tijdens het Jubileumfeest, gehouden op zaterdag 29 juni, heeft oud-Peelpushlid Pieter Verstappen een door hem geschilderd kunstwerk aan de club aangeboden.

 

Over het kunstwerk GOUD door de kunstschilder zelf, Pieter Verstappen :

Geïnspireerd door de geschiedenis van Peelpush:

Het begon indertijd allemaal met het zoeken naar een naam voor de volleybal club in 1969. In het Peeldorp Meijel vond deze volleybal vereniging “Peelpush” haar oorsprong.

Het gedeelte links in het schilderij geeft dit weer. Uit het moer verrijst een stuk kienhout en een peelpoest met in het kienhout een hand die reikt naar de goudgele zon die symbool staat voor de oorsprong en het ontstaan van het leven. Kort samengevat het ontstaan van  “Peelpush”.

De volleybalterm “push” in de naam Peelpush heeft de betekenis van een volleybalactie  welke uitdrukt dat je de bal met één hand als het ware naar voren duwt.

Het werkstuk zélf:

Uit deze tinten van een peellandschap komen duidelijk 2 hoofdkleuren naar voren; de kleuren van de Meijelse vlag en de kleuren van het tenue van Peelpush, namelijk blauw en geel. Deze kleuren zijn verder over het hele doek solidair aanwezig en ze worden langzaam vermengd met secundaire kleuren zoals lichtgeel en groen.

Ook zie je links in het werk realisme dat verder naar rechts overgaat naar een ietwat modernere weergave van de schilderkunst. Dit zou je kunnen zien als een ontwikkeling in mijn leven als kunstenaar. Van realisme naar modern. Hierbij zie je ook dat ik nog grote moeite heb gehad met het loslaten van de realiteit. En je herkent iets hiervan terug in dit schilderij waardoor ik mijn voorkeur voor realisme laat blijken. Ook geef ik hiermee de ontwikkeling van mijn schilderkunst aan; ik heb in de loop der tijd mijn manier van schilderen leren aanpassen zoals Peelpush haar regionale niveau ontstegen is naar het huidige eredivisie niveau.

Het jubileumgetal 50 krijgt in het kunstwerk aandacht door het meerdere malen in een apart vak terug te laten komen. Een kalligrafische compositie.

De 3 volleyballers maken het doek compleet. Volleybal in de Peel.

Het kunstwerk heeft inmiddels een vaste plaats gekregen in de nieuwe hal, links boven op de tribune boven de blauwe deur naar de oude hal.

Reünie / Jubileumtreffen – 10 november 2019

Voor een fotoreportage hiervan zie hier

Wil je weten wie zich hebben aangemeld, kijk op de volgende lijst 191106 Aanmeldingen Jubileumtreffen

 

Er zijn nog een beperkt aantal jubileumshirts verkrijgbaar.

Voor informatie : Henny Driessen, Schoolstraat 17, Meijel. tel. 06-36307237, e-mail henny.angelique@kpnmail.nl