Fysiotherapie

Medische begeleiding bij VC Peelpush
Een reden om te sporten is ontspanning en behouden of uitbouwen van de algemene gezondheid.
Gedurende het sporten bestaat er de kans dat er blessures ontstaan.
VC Peelpush is zich hier van bewust en heeft hier op ingespeeld door op medisch gebied afspraken te maken  voor al haar leden, zodat bij blessures, diagnostiek en behandeling snel en met goede kwaliteit geboden kan worden.

Samenwerking
VC Peelpush heeft sinds het seizoen 2012-2013 een samenwerking met Fysiotherapie Jeurissen & Van den Ingh in de vorm van Clubsupport.
Fysiotherapie Jeurissen & van den Ingh is een praktijk in Deurne, Mierlo en Gemert, die onder andere gespecialiseerd is in behandelen van sportblessures en het uitvoeren van orthopedische revalidatie.
Clubsupport richt zich op educatie, preventie, blessurebegeleiding en -behandeling en heeft als doel de sportmedische begeleiding bij VC Peelpush  te optimaliseren.

Inloopspreekuur
Om de sportmedische begeleiding te optimaliseren voor alle leden van VC Peelpush is een inloopspreekuur in het leven geroepen op de praktijken en bij VC  Peelpush in de Körref.
Alle leden van VC Peelpush kunnen hier kosteloos, snel en vakkundig beoordeeld worden door een sportfysiotherapeut, zonder een afspraak te hoeven maken.  Zodoende kan een individueel advies of aangepaste begeleiding plaatsvinden.
Indien fysiotherapeutische zorg geïndiceerd is zal dit in overleg plaats gaan vinden. Vergoeding hiervoor zal regulier via de (aanvullende) zorgverzekering van de sporter verlopen.

Tijden van het inloopspreekuur  op de praktijk zijn:
Deurne Maandag 7.30-8.30 Dinsdag 20.00-21.00
Mierlo Dinsdag 18.30-19.30
Gemert Maandag 19.00-20.00

Bij VC Peelpush op Maandag van 17.30-18.30 om de 2 weken zie de poster bij ingang van de sporthal.
Het spreekuur op de club vindt plaats in  de EHBO ruimte

Indien u direct een afspraak wilt maken kunt u contact opnemen met de praktijk via  tel: 0493 318258

Nevenactiviteiten

Naast de reguliere (sport) fysiotherapie en revalidatie kan men ook gebruik maken van het netwerk van behandelaars, ziekenhuizen en behandelcentra waar Fysiotherapie Jeurissen & Van den Ingh nauwe samenwerking mee heeft.
Verder zal tweemaal per seizoen door een fysiotherapeut van  Fysiotherapie Jeurissen en van den Ingh een workshop gegeven worden aan trainers/begeleiders van VC Peelpush,  gericht op blessure preventie.

Hiermee hoopt VC Peelpush en fysiotherapie Jeurissen & van den Ingh dat blessures in een vroeg stadium ontdekt en aangepakt worden zodat u snel en verantwoord weer uw sport kunt hervatten.

Voor vragen ten aanzien van medische begeleiding binnen VC Peelpush kunt u contact opnemen met Rob van der Weerden.