Werk aan de winkel voor Peelpush D2

Het is weer voorbij die mooie zomer. Na zo’n 7 weken rust (voor sommigen iets langer…) en een kort voorbereidingsprogramma is het dan toch eindelijk weer zover en start seizoen 2022-2023 vandaag met de uitwedstrijd tegen SOMAS/Activia D2. Dit team is één van de 5 nieuwkomers in de 1e divisie B. Enkele tegenstanders van vorig jaar zijn vrijwillig in een lagere competitie gaan spelen, Armixtos heeft de sprong naar de Topdivisie gewaagd en de runner up van 2021-2022, Havoc, is gehavend: Peelpush heeft de spelverdeelster weggekaapt ! We gaan dit jaar nog langer in de auto zitten (360km meer, enkele reis vanaf Meijel) want bij de nieuwkomers zijn Dinto (Warmenhuizen), Kalinko (Den Haag) en VCN (Capelle a/d Ijssel) maar daartegenover staat dat we geen maandsalaris meer in de parkeermeter in Amsterdam hoeven te storten. Naast 5 nieuwe tegenstanders spelen we dit jaar ook met 5 nieuwe speelsters: Bregje als setter (voorheen Havoc dus), Suus op het midden (D3), Yannah (D6) als passer-loper en Isa en Fenne (beide komen van D3) zijn zowel als passer-lopen als diagonaal inzetbaar.

Alle ingrediënten zijn dus weer aanwezig om er een mooi seizoen van te maken. Laten we hopen dat we dit jaar weer eens vanouds alle wedstrijden kunnen spelen/kijken, zonder corona-perikelen ! We hopen vanaf de tribune op leuke en spannende potjes en stiekem op veel punten. Want hoewel plezier natuurlijk bovenaan staat, heb je nog meer plezier van een gewonnen wedstrijd en als we even terug denken aan het kampioenschap van afgelopen jaar: dat smaakte toch wel heel erg lekker!!

Maar goed, vandaag SOMAS/Activia D2 -uit. In de voorbereiding hebben de teams al 2 keer tegenover elkaar gestaan en die resultaten moeten voldoende vertrouwen geven om vandaag een leuke wedstrijd neer te zetten. Resultaten uit het verleden geven echter geen garantie…. Met Suus en Bregje geblesseerd heeft Angelique geen wissels op de spelverdeler- en middenpositie maar dat was vorig seizoen wel vaker het geval en is dus niet direct reden voor paniek.

Nadat Somas het eerste puntje pakt, maakt Peelpush vervolgens een vliegende start. Op 1-7 roept de coach van Somas zijn meiden voor de 30 seconde pauze naar de kant omdat zij dan al 3 aces van Sanne en een van Mirna om de oren hebben gekregen. Wat daar gezegd is, heeft in ieder geval zijn uitwerking want zachtjes aan kruipen de dames in het rood/zwart dichterbij en nemen de voorsprong zelfs over: 15-14. Het wil niet echt lekker lukken bij onze Peelpoezen; de service pass is niet zuiver genoeg net zoals de setjes en de aanvallers zijn niet overtuigend genoeg evenals de blokkade. Al met al oogt het rommelig en de setwinst is dan ook verdiend voor Somas: 25-18. Lang geleden dat een eerste set verloren ging.

Al vroeg in de tweede set zien we dat Angelique de ‘aan-knop’ van Pim opzoekt. Pim heeft de boodschap begrepen en scoort vervolgens met een kill-blok en een mooi geslagen bal langs de blokkade van Somas. Het begin van deze set lijkt op de vorige, binnen no-time is het 1-5. Dankzij enkele discutabele beslissingen vanaf de bok, zijn de meiden van Somas geïrriteerd en zijn meer bezig met appelleren dan met volleyballen en scoren. Ondanks dat Peelpush nog steeds niet echt overtuigend speelt, wordt er wel hard gewerkt en wordt menig bal van de grond gered waardoor het gaatje blijft en deze set uiteindelijk met 20-25 voor Peelpush is. Typerend is wel dat zoveel aces beide ploegen in de eerste set scoorden, er nu evenveel uit of in het net belanden.

Het heeft ruim twee sets geduurd maar op 4-4 zien we voor de eerste keer deze pot een goede omloopbal van Sil en Loes. Tot nu toe liep de aanval via midden niet echt lekker maar dit geeft hoop ! Op 9-8 is weet ook Mirna op het midden te scoren, het was geen ijdele hoop dus. Ook in  deze set zien we overigens niet het mooiste en beste volleybal maar tot 21-21 gaat het gelijk op, dus spannend is het wel. Dan speelt Somas de laatste punten toch overtuigender en pakken ze ook deze set: 25-21.

In de vierde set maakt Yannah haar debuut in de eerste divisie. Tot 6-6 weten beide teams elkaar steeds bij te houden en met een mazzeltje –de scheids ziet een bal van Somas die via het Meijelse  blok uitgaat als een bal tegen de netband- wordt een klein gaatje geslagen: 7-9. Mede door een mooi rechtdoor langs de lijn geslagen bal van Yannah en een kill-blok van Mirna&Pim wordt het gat zelfs 5 punten maar vanaf 9-14 begint Somas aan een langzame opmars en weten ze de stand weer gelijk te trekken op 16-16. Daarna lijkt het gedaan te zijn met de trukendoos (en motivatie?) bij Peelpush. Alsof het lot van een nederlaag al aanvaard was, maakte Somas de wedstrijd kinderlijk eenvoudig af: 25-17.

Het seizoen beginnen met een 3-1 nederlaag is waarschijnlijk niet wat de meiden voor ogen hadden en is ook alles behalve leuk. Maar het goede nieuws is, het kan alleen maar beter- the only way is up. Er is echter nog wel wat werk aan de winkel ! Aangezien er volgende week geen wedstrijden worden gespeeld, hebben onze meiden nog 4 trainingen om de puntjes op de i te zetten. Op 1 oktober uit in Den Haag: nieuwe ronde, nieuwe kansen !

Meest recente berichten

Nieuws Categorien