Heren 1 sluit Topdivisieseizoen af op 2e plaats!

Hoe toevallig is het, dat de laatste wedstrijd van het seizoen gespeeld word tegen een team met precies hetzelfde aantal punten? En hoe gaaf is het dat deze wedstrijd dan ook gelijk een directe strijd is om de felbegeerde tweede plaats in de Topdivisie B? Want dat is wat er afgelopen zaterdag op het spel stond voor de mannen uit Meijel. Om 19:00 mocht er worden aangetreden tegen de mannen van VVU, die de trip vanuit het mooie Utrecht naar het pittoreske Meijel al achter de rug hadden. Wie pakt de tweede plek en daarmee de felbegeerde zilveren plak?

De laatste paar wedstrijden tegen Utrecht waren altijd pittig, maar daar was in set 1 weinig van te merken! Met Bram, Brent, Jip, Tijn, Jorne, Rick en Ruud in het veld liepen de Meijelnaren al gauw een paar puntjes uit. Net of de bloedhete temperatuur in de zaal motiverend werkte om er een snelle pot van te maken. Peelpush stormde door en na precies 22 minuten speeltijd (thanks voor de statistieken Arjan!) mocht Peelpush de tocht naar de overkant maken met een 25-20 setwinst in de binnenzak. Helaas was al het zweet alweer van de vloer geveegd, anders konden we dat met de boot van Rick doen (die overigens nog steeds te koop is! Mocht u willen varen deze zomer in een prachtige en comfortabele sloep, dan kunt u onze aanvoerder benaderen. Hij zal er een mooi prijsje van maken).

In set twee werd het ietsje spannender, maar in Arjans statistieken kan ik zien dat de partiele standen constant in ons voordeel waren. We hebben in principe niet veel achter gestaan dus, maar uiteindelijk werd het toch nog een klein beetje billenknijpen. Utrecht kwam namelijk bij en leek op setwinst af te stevenen, maar gelukkig staken we daar het spreekwoordelijke stokje voor (die u overigens kunt gebruiken om een mooie vlag aan op te hangen voor als u gaat varen deze zomer! Een echte aanrader, vooral in het prachtige exemplaar wat te koop staat bij onze aanvoerder Rick). Met 28-26 pakten we de winst in set 2 en rolden we weer lekker door naar de andere kant.

Omdat de zaal ondertussen al vol was gestroomd met mensen die na de wedstrijd samen met ons de kantine in doken, kregen we daar ook wel een klein beetje zin in. En volgens mij Utrecht ook. Ondertussen hadden Rikus en Bram het veld betreden voor Bram en Brent, mocht Dennis de honneurs waarnemen in het witte shirt en stond Bas in het veld voor onze jongste telg. Nadat Jorne een killblockie had gepakt met één hand (die gaat in de fapmap) en daarna nummer 7 nogmaals toonde dat hij er vandaag niet meer langs mocht, liepen we uit naar een comfortabele 16-4 voorsprong. Met een aantal kenmerkende trucjes, waaronder een steekje op Mees (die was er in gekomen voor Rick, die nog een boot te koop heeft voor de oplettende lezer. Vandaag kopen is morgen varen mensen!) die duidelijk in geslagen werd, mocht Tijn het laatste punt via de handjes weg slaan. Wel gek, want hiervoor moest hij heel het veld over steken. Gekke mannetjes zijn we eigenlijk ook. Met een dikke 25-15 pakten we de set, de wedstrijd én de TWEEDE PLEK in de Topdivisie!

Nadat we ons na de wedstrijd in onze bretels en witte overhemden hebben gehesen werd de tweede plek goed gevierd tot diep in de nacht. Gelukkig hebben we de filmpjes nog!

Tot slot willen we graag iedereen bedanken die er dit seizoen voor heeft gezorgd dat we op en top konden presteren! Alle vrijwilligers en fans; bedankt! Om onze Jip te quoten: TOT VOLGEND JAAR SPORTHAL! WIJ ZIJN HIER VOLGEND JAAR WEEEEER!

‘Eén voor allen, allen voor één!’

Rikus

 

p.s. mocht u een keer willen proefvaren in de boot van onze kapitein, dan kan dat! Stuur ons een DM en wij regelen dat je een heerlijke en zonovergoten middag krijgt. Moet je natuurlijk wel de boot ff kopen. Kusjes Rikusjes

Meest recente berichten

Nieuws Categorien