Voorbereidingscampagne zit er op voor Heren 1!

Na een periode van rust, een paar biertjes en misschien wat beachvolleybal was het voor de mannen van Peelpush Heren 1 weer tijd om aan te treden in de vertrouwde Körref. Samen met de nieuwe aanwinsten voor het seizoen 2022-2023 werd de voorbereiding afgetrapt zodat we fris en fruitig aan de competitie kunnen starten op zaterdag 17 september.

Zoals velen van jullie weten hebben Peter, Ramon, Reinout en Koen ons verlaten. De één wilde van z’n ouwe dag gaan genieten, terwijl de ander studieredenen had of de wens om op sportief vlak door te groeien. Om toch een volwaardig team op touw te zetten hebben we hard rond gekeken naar waardige vervangers.. en man wat hebben we die gevonden! Op de liberopositie zal Guus ‘The Goose’ Denissen het komend jaar Ruud gaan vergezellen en Bram ‘Murica’ Griever zal samen met Tomasz de diagonaal komen bezetten. Verder is Rick ‘The Cucumber’ Oomen back in action en kunt u hem komend seizoen weer zien schitteren op de middenpositie samen met onze Oekraïense aanwinst Sasha, en komt onze jongste spruit genaamd Jip ‘Appa’ Schurkens de passer-loper positie versterken! Maar goed, daar gaan we nog genoeg van zien en horen dus blikken we even kort terug op de oefencampagne van de Meijelnaren.

In het eerste weekend waren de Peelpushers gastheer en kwamen Numidia/VC Limac (of is het nu Limax..?) en Volley Tilburg naar Meijel toe om de eerste oefenpotjes af te werken. Een pittig programma, maar wel meteen een goede graadmeter. Zo werd direct sterk gestart tegen de Tilburgers en lieten we direct mooie dingen zien. Uiteindelijk werd deze eerste wedstrijd met een mooie 2-1 setstand gewonnen en maakten we ons na de soep en broodjes op voor een wedstrijd tegen onze mede-Limburgers. Helaas was het goed merkbaar dat de uren die wij maken in schril contrast staan met wat de mannen uit Linne (of was het nou Herten, of was het nou Sint Odiliënberg?) op de mat leggen elke week. Met een hoop leerpunten werd de dag uiteindelijk afgesloten met een 0-3 verlies.

De week hierna mochten we in alle vroegte vertrekken naar Veenendaal om daar een driekamp te spelen tegen VCV en Protos. Twee competitiegenoten waar we vorig jaar mooie wedstrijden tegen hebben mogen spelen. Allereerst begonnen we tegen Veenendaal, waarbij nog goed te merken was dat het vroeg was. Ballen die op de grond vielen zonder enige reden waren vaker regel dan uitzondering, wat jammer was aangezien er zeker iets te halen viel tegen de rode vrienden van VCV. Dit had een 1-2 verlies tot gevolg, maar hierna mochten we opnieuw tegen een team met rode shirts. De mannen van Protos hadden de ‘winkelcentrumhal’ inmiddels gevonden en maakten zich klaar voor de wedstrijd. Uiteindelijk werd deze pot een prooi voor Peelpush met een mooie 3-0 overwinning, waarin iedereen zijn steentje heeft kunnen bijdragen. Altijd lekker!

Tijdens het laatste weekend (afgelopen zaterdag) speelden we weer thuis in onze eigen hal. Dit keer kwamen de paarse mannen van Vocasa H2 en onze Brabantse vrienden van Donki Sjot op bezoek. Na een ietwat korte warming-up startte de wedstrijd, die uiteindelijk met twee spannende sets eindigde in een 3-0 overwinning voor de Meijelnaren! Doorrrrr naar Donki Sjot dus. Na de wedstrijd tussen Vocasa en Donki Sjot gekeken te hebben begonnen we aan onze pot tegen de Brabanders. Uiteindelijk speelden we iets verzorgder dan Donki Sjot, wat resulteerde in een comfortabele 3-0 overwinning.

Al met al een mooie oefencampagne die geschikt is om de competitie mee te starten. Aankomende zaterdag spelen we zoals boven vernoemd onze allereerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen tegen Volley Tilburg. De verwachtingen zijn hoog voor de Tilburgers, dus voor ons zaak om er lekker op te knallen en te zien waar het schip strand!

Wij zien jullie graag allemaal weer aankomende zaterdag om 19:00 uur in de Körref!

‘Eén voor allen, allen voor één!’

Meest recente berichten

Nieuws Categorien