Heren 1 verliest van sterk Volley Tilburg

17 september 2022. Het moment was daar, onze eerste competitie wedstrijd. Na een prima voorbereiding en met een goed gevoel verzamelden we allemaal netjes om 17.00 bij de sporthal. Sommige mensen waren er al eerder paraat om een oud teamgenoot zijn eerste paar ballen in Heren 2 te zien spelen. Fons even kort, je mag langs het blok slaan.

Als een geoliede machine werd het wedstrijdveld opgebouwd voor de wedstrijd tegen Tilburg Heren 1. De tellertafels, de boarding, alles stond netjes klaar. Na een vullende kom soep en een broodje gingen we vergadering in. Zonder veel details was de conclusie dat de coach (nee niet Johan vandaag maar de enige echte Sjoerd)  graag had dat we zouden winnen. Duidelijker kon niet.

Tijdens de warming-up werden de eerste nodige zweetklieren geactiveerd en voor sommige (Bas) alle zweetklieren. Anderen moesten hun griep bedwingen (Jorne) en slikte paracetamols en dextro’s voor energie. Met een compleet team van 12 begonnen we aan de wedstrijd.

Voordat ik over de eerste set begin wil ik het even over de Samsung Jet 75 pro stofzuiger hebben, deze komt later in dit stuk namelijk goed van pas. Deze stofzuiger wordt geleverd met een mini turbo borstel, kierenzuigmond, zachte afstofborstel en nog meer handige extra’s. Door zijn goede werking produceert hij wel wat geluid namelijk 86dB. Met een gewicht van 2,81 kg en een prijs van €479,- is dit geen overbodige luxe. Een mooie review over dit product volgt:

”Al met al ben ik ontzettend blij met de aankoop van deze stofzuiger, het is een investering maar het maakt mijn leven dan ook een stuk makkelijker! Alles is van de grond! Nog nooit zo schoon geweest hier thuis!”

Nu wil ik weer even de aandacht terughalen naar de eerste set. We speelde prima spel alleen lieten het bij het verdedigen liggen, we misten onze kwaliteit in het stofzuigen want lang niet alles bleef van de grond. Door onze nalatigheid en ons anti-stofzuiger beleid in de eerste set werden we daarom ook makkelijk aan de kant geschoven wat leidde tot een set stand van 14-21. Met een slimme time-out en een korte les over het voordeel van verdedigen kwamen we nog terug tot 22-23, mede door een lekkere servicebeurt van onze teruggekeerde Cucumber, maar uiteindelijk beten we in het stof (stofzuiger werkte niet goed genoeg) met een eindstand van 23-25. Geen schande uiteindelijk.

De tweede set hadden we de stofzuiger functie eindelijk gevonden, ballen werden van de grond gehouden wat resulteerde in meer punten voor ons. Dit resulteert in de volgende verkoop pitch van vandaag!

Numatic Henry Spraymop is een redelijk goedkope dweil die we graag willen laten aanschaffen als team zijnde. Aangezien er geen ballenkinderen meer zijn die als de bliksem reageren bij problemen met zweet op de vloer, was dit product handig geweest. Want als u terugdenkt aan eerder dit verhaal citeer ik voor u ”De zweetklieren”. Door onze verbeterde inzet qua verdediging lagen er meerder poeltjes van hard verdiend zweet op het veld. Wat naarmate de tijd verstreek steeds vaker moesten worden opgepoetst met de hand, kniebeschermer of soms konden we met 2 man Rikus als veeglapje gebruiken. Door onze perfecte getimede zweet veeg time-outs en betere verdedigende stofzuig kunsten was Tilburg een beetje van slag en zorgde er voor dat we met 25-23 konden winnen. 1-1!

Set drie begon gelijk met 3 langere rally’s, wat gelijk de toon zetten. Tilburg was blijkbaar ook weer wakker geschud en in plaats van slimme tik ballen begonnen ze nu met……. ja, het volgende product.

Deze machine met een vermogen van 600W klopt gemakkelijk door de sterke muren heen, hout, beton alles wat in zijn weg staat. Met zijn softgrip handgreep blijven er weinig trillingen over en zorgt het voor een vlotte bediening. Misschien zijn de Tilburgers wel de Bosch GSB 13 RE Klopboormachine want de Tilburgers sloegen eigenhandig de ballen door het blok heen of van het blok de tribunes/ buitenlijnen van het veld in. Je favoriete mannen in de zaal merkte dat het betonnen muurtje wat eerder opgebouwd fragiel werd en begon af te brokkelen. Tot 5-8 kwamen we netjes mee maar uiteindelijk lieten we het steeds een beetje langer liggen wat zorgde voor een makkelijke set voor Tilburg met een stand van 15-25.

Set 4 begonnen met een gedeelte van de nieuwe lichting, Sasha kwam erin voor Jorne want die had alle energie van zijn week achter gelaten bij de griep. Bas maakte plaats voor Jip, en Ruud maakte plaats voor Guus in de verdediging. Met alle ogen gericht op een kans op een 5-setter begon de nieuwe lichting enthousiast. Elke bal werd opgehaald, ballen werden netjes binnen de lijnen geslagen. En zo liepen we netjes mee tot 13-16. Maar de ervaring die Tilburg in het veld had staan zorgde steeds voor een kleine voorsprong die groter werd. Na een harde knokpartij bleven we naar een uiteindelijk set stand kijken van 20-25… 3-1 verlies

Over het algemeen mogen we als team zeker niet ontevreden zijn. We hebben ons goed herpakt en ondanks het verlies een mooie pot laten zien in onze eerste wedstrijd van het seizoen, tegen tevens een sterke tegenstander!

Volgende week spelen we niet maar dan hebben we de grote clubactie. Zien we jullie daar of bij de volgende wedstrijd tegen Zaanstad op zondag 2 oktober?

‘Eén voor allen, allen voor één!’

(Kusjes van Jorne)

Meest recente berichten

Dames 7 Kampioen!

Dames 7 is als nieuwkomer in de seniorencompetitie 3e klasse kampioen geworden.

Nieuws Categorien