VVU DS1 – Peelpush DS 1 Een wedstrijd met twee gezichten

Afgelopen zaterdag mocht Peelpush aantreden tegen VVU in de welbekende en altijd zo gezellige sportarena De Galgenwaard. Op voorhand werd een echte knok-wedstrijd verwacht waarbij allebei de teams hun kansen zouden kunnen pakken. Samen met het aanwezige publiek (ondanks de maatregelen, was er stiekem toch nog wat support aanwezig), klonk om 20:00 uur het eerste fluitsignaal.

Peelpush startte de wedstrijd met goede energie maar keek op 11-7 al snel tegen een behoorlijke achterstand aan. Na een lekkere service-serie van Loes werd die achterstand echter gelijkgetrokken tot 12-12. Dit gaf vertrouwen voor het verdere verloop van de eerste set, wat resulteerde in een steady 3 punten voorsprong naar 17-20. Doordat Anouk de passlijn netjes op orde hield, kon Peelpush druk blijven houden en uiteindelijk werd de set dan ook redelijk eenvoudig afgemaakt met 2 tactische balletjes van Lotte; 21-25 voor Peelpush.

Set 2 leek erg op de vorige set. Met wat meer persoonlijkere fouten, ontstond ruimte voor VVU met een 18-15 voorsprong. Na een dubbele wissel en een mooie ace van Loes werd die voorsprong opnieuw weer overgenomen door Peelpush; 18-19. Hierna volgde een ongelukkige actie aan het net waardoor VVU speelster Jolien Sinnema met een blessure het veld af moest. Peelpush hield het hoofd koel en via 19-22 en een foutservice op set-point van VVU, pakte Peelpush een fijne 2-0 in sets.

Opnieuw begon VVU de set scherp en pakte gelijk weer het initiatief. Daar waar Peelpush in set 1 en 2 kon vertrouwen op een goede inhaalslag, bleef deze actie nu uit. De servicedruk viel weg en aanvallend werd geen risico meer genomen. Hierdoor kwam Utrecht steeds beter in hun spel en via 25-19 pakten zij hun eerste setwinst. In de 4e set leek Peelpush weer de rug te rechten en pakte overtuigend de 7-12 voorsprong. Via een sterke service serie van Carla Mulli pakte VVU weer de leiding met 13-12, en vanaf dit punt leek Peelpush weinig meer terug te kunnen doen. Opnieuw zakte het ver weg, er werd zonder overtuiging gespeeld en via 18-13 werd ook de vierde set afgemaakt door VVU; 25-17, 2-2 in sets en door naar de 5e en beslissende set. In het begin van deze tiebreak was het nog stuivertje wisselen voor beide teams, maar al voor de kant wissel keek Peelpush opnieuw tegen een achterstand aan die niet meer ingehaald werd; 15-8 en een 3-2 winst voor VVU.

Zoals coach Johan het benoemde aan het einde van deze wedstrijd; de eerste wedstrijd werd gewonnen met 0-2 en de tweede wedstrijd werd verloren met 3-0. Een wedstrijd met 2 gezichten, waarbij helaas het niveau niet vastgehouden kon worden en er lef ontbrak. Desondanks zijn we een plekje omhoog geklommen, voorbij Voltena, en staan we nu op een 8e plaats. Volgende week zondag mogen we aantreden tegen Zwolle, om 15:30 uur in onze eigen Korref. Helaas nog steeds zonder publiek, maar volg ons gerust op de welbekende livestream!