Heren 1 heeft geen kans tegen kampioenskandidaat

Vooraf was al bekend dat de wedstrijd van zaterdag 20 november een lastige zou worden. Buiten het feit dat Tilburg een team heeft staan met een bak aan ervaring en talent (Eddy <3) hebben ze dit seizoen ook pas één punt laten liggen. Natuurlijk zijn er in het volleybal altijd kansen, maar dan moesten wel alle zeilen bij worden gezet.

Door de afwezigheid van Tomasz (babydingen) mocht Bas starten op de diagonaalpositie. Verder startten Peter en Tijn op de passer-loper, Bram op de spelverdeling, Koen en Jorne op het midden en Ruu(r)d op de libero. En de eerste set werd direct duidelijk hoe de verhoudingen lagen. Hoewel Peelpush op een goede manier bij kon blijven was het Tilburg dat op stond op de momenten dat het nodig was. Hierdoor ging set 1 met 25-21 naar de kampioenskandidaat.

In set twee werd Rikus het veld in gewisseld voor Bram en mocht Reinout het veld in voor Jorne, wat hij uitstekend deed. Mede door twee killblocks en 2 gescoorde aanvallen had Reinout een prima set (lekker man!). Helaas mochten deze wissels niet veel baten en ging set twee ook verdiend naar de mannen in het lichtblauw. 25-19.

En toen kwam set drie. Een set die we snel kunnen vergeten. Na dat de stand op 13-8 stond in het voordeel van Peelpush vond Tilburg het nodig om een aantal series op het bord te zetten. Peelpush kwam helaas niet aan het scoren toe, wat uiteindelijk leidde tot een pijnlijke 25-11 eindstand. Tja, ook deze sets moet je kunnen slikken.

Een duidelijke en terechte 3-0 eindstand in het voordeel van Tilburg, wat naar onze mening toch wel echt de kampioenskandidaat is van dit seizoen. Helaas zullen ze er niet veel aan hebben aangezien de Nevobo liever euro’s blijkt te zien dan sportieve prestaties. Mannen van Tilburg, succes en bedankt! We zien jullie snel weer in de (ook voor velen van jullie) vertrouwde Körref!