De Pijp is te vroeg leeg bij Peelpush D2

Het is een regenachtige, troosteloze dag als onze meiden de Peel en omstreken verlaten voor een lange reis naar de grote stad, Amsterdam, voor de winter-topper tegen S[&]T Armixtos D1 dat vorige week brutaal de koppositie heeft afgepakt. Met enige vertraging (want waarom moet ook altijd in het weekend aan de A2 gewerkt worden en je zal er maar pas na 20 minuten snelweg achter komen dat je je telefoon met daarop de verplichte QR-code vergeten bent) heeft iedereen uiteindelijk de weg gevonden naar de Pijp en kan begonnen worden met het warm spelen. Met enige jaloezie kijken de 3 meegereisde chauffeurs naar dit tafereel. Iemand bij de gemeente Amsterdam is vergeten de verwarming aan te zetten of is zodanig geschrokken van de huidige energie prijzen en heeft gedacht dat de sporters zichzelf wel warm spelen en dat er toch geen publiek aanwezig mocht zijn, dat daarom bezuinigd kon worden op de stookkosten. Als de wisselspelers zelf een winterjas aantrekken langs de kant, zegt dat genoeg….

De wedstrijd begint met een puntje voor de hoofdstedelijke dames met een verrassende, snelle bal door het midden. Peelpush laat zich daardoor echter niet van slag brengen en weet door verzorgd spel de stand al snel naar 5-9 te brengen als Wies, ondanks een 3-mans (3-vrouws ?) blok, toch weet te scoren vanachter de 3 meterlijn. In de Amsterdamse time out die daarop volgt, zijn blijkbaar toverspreuken gedaan want het lijkt of Armixtos vleugels heeft gekregen en onze meiden als aan de grond genageld staan. Een lange service serie van de Amsterdamse middenspeelster ziet er op zich lachwekkend uit -het lijkt steeds alsof ze valt voordat ze de bal raakt- maar is wel heel effectief. Peelpush weet 13 (!) punten lang geen grip te krijgen op deze service en ziet de riante voorsprong dan ook verdampen tot een 18-11 achterstand. Dan lukt het Peelpush eindelijk om wat terug te doen en kruipen de meiden langzaam dichterbij. Op 22-19 weet Sil eindelijk voor de eerste keer deze wedstrijd Loes te bedienen met een mooi omloop balletje waarmee ook ‘wij’ de bigpoints hebben bereikt en de set dan toch nog een spannend einde in petto heeft. Mede via een ace van Wies wordt de achterstand weer omgebogen in een voorsprong: 22-23. Het zenuwachtige gewissel (5x) van Armixtos in de big points brengt Peelpush niet van slag en brengt de Amsterdammers ook niet het gewenste effect; een doortikbal van Sil zorgt voor het setpoint in deze eerste set. Die kans wordt gegrepen door de Peelpoezen en met 23-25 is de eerste set binnen.

De tweede set begint als de eerste. Als het scorebord 8-15 laat zien zijn we onder andere al getrakteerd op een kill-blok (eerste punt van de set, lekker !), 3 aces op rij van Pim en 2 op rij van Sanne. Weer laten onze meiden Amixtos dichterbij komen en dan op 14-17 krijgen beide teams een gratis time out als de 2e scheids ongeveer 5 minuten nodig heeft om de administratie weer kloppend te krijgen; met de opstelling controleren aan het begin van de set heeft ‘ie een verkeerd Amsterdams rugnummer genoteerd… Gelukkig laten onze meiden zich hierdoor niet van de wijs brengen en produceert ook Loes 2 aces achter elkaar. Met 15-22 op de teller mag ook deze tweede set niet meer uit handen gegeven worden…, zou je denken. De Amsterdammers weten niet van opgeven en knokken zich puntje voor puntje terug naar wederom een spannend set-einde. Ze hebben uiteindelijk 3 setpoints nodig maar weten de inhaal race te verzilveren en halen met 28-26 de tweede set binnen.

De derde set verloopt, in vergelijking met de eerdere twee sets, eigenlijk maar saai. Armixtos weet al vroeg een gaatje van 4 punten te slaan wat Peelpush nog wel tot 2 punten weet terug te brengen maar verder lopen onze meiden de hele set tegen dit verschil aan te kijken. Armixtos maakt het vervolgens zakelijk af en laat 25-21 noteren.

De derde set is weer Peelpush gezind, zo lijkt het. Met een flink aantal fout services en een opstellingsfout en goed spel van Peelpush natuurlijk is het 8-14 als Wies helemaal vrij wordt gespeeld door Sil en daar gretig gebruik van maakt door de bal op zo’n meter of 4 op de grond te rammen. Bij een stand van 10-16 laat Paula zien dat ook Peelpush een service kanon aan boord heeft (en dat ziet er niet zo lachwekkend uit als het Amsterdamse) en maakt een serie van 7 heel moeilijk te verwerken services. Renske weet vervolgens in de verdediging de ballen die terug komen, netjes bij Sil te bezorgen en terwijl het 3-koppige publiek er alles aan doet om warm te blijven; winterjas aan, klappen, stampen en roepen, gebruiken de meiden deze aanmoediging om nog meer moois te laten zien. Met een doortikballetje van Sil en onder andere 2 kill-bloks van Mirna en Sanne (waarvan één op de oppermachtige, Amsterdamse no.5; die is lekker !!) wordt de 4e set veilig gesteld: 17-25.

Nu we er toch zijn en aangezien het een topper betreft, spelen we meteen maar een vijf setter.

Echter, na een ketser op de service, een pass fout en een aanval die onder in het net beland, kijken we meteen al tegen een 3-0 aan. Angelique probeert snel via een time out de ruggen te rechten maar het kwaad is al geschied. Armixtos is niet van plan om Peelpush de winst weg te laten kapen in eigen huis en draaft gedreven door. Terwijl bij hen alles lijkt te lukken, ogen onze meiden moedeloos en verslagen en is het spel te slordig om enige dreiging te bieden; de Pijp en trukendoos is leeg. Met een onwaardige 15-5 trekt Armixtos de winst naar zich toe.

Al met al en ondanks de kou hebben we als bevoorrecht publiek op een privé-tribune een heel spannende topper kunnen zien en gaan toch maar mooi 2 punten mee naar Meijel. Armixtos heeft de koppositie hiermee wel verstevigd en helaas is ook Havoc door winst op VC Velden ons voorbij gegaan op de ranglijst. De laatste telleurstelling kwam voor sommige aan de parkeermeter. Behalve Armixtos was ook Parkeerbeheer Amsterdam de winnaar vandaag van deze twee uur durende wedstrijd: of er maar even € 30,- in de meter gestopt kon worden…. Met de return in de Körref trakteren wij op gratis parkeren, afgesproken ?

Meest recente berichten

Nieuws Categorien