Volle buit voor Meijelse conquistadoras!

VoV, 21-10-2019. 8:17 uur. Eigenlijk is een wedstrijdverslag niet nodig, het Wijchens Nieuws heeft namelijk de primeur. De Trivos dames waren volgens de verslaggever niet beloond voor het vertoonde goede spel en daar zit een kern van waarheid in. Trivos maakte het onze meiden niet gemakkelijk, maar dat lag ook aan het feit dat ons eigen spel niet sprankelend was en we nog steeds geen wissels op de bank hebben zitten als het even niet gaat zoals het zou moeten gaan.

Maud en Lynn nog niet speelklaar, Lindy inzetbaar maar nog geen enkel trainingsritme, laat staan wedstrijdritme. Gelukkig kon Angelique wel beschikken over 2 meiden van Dames 3, die gelukkig op bepaalde momenten wel ingewisseld konden worden en deze taak naar behoren wisten uit te voeren.

Zaterdag wachtte ons een redelijk volgepakte zaal in de mooie Arcus-sporthal, met (soms al te) enthousiaste fans en een jeugdige 1e scheids die zich hier toch wel af en toe door liet beïnvloeden maar overall netjes gefloten heeft en niet aarzelde de speelsters en de coaches aan te spreken als hem iets niet zinde.

De wedstrijd begon uiterst sportief met 2 mini’s van de week. Dat onze meiden gretig waren was wel te merken. Zelfs in de rally tegen één van deze mini’s vond Sanne het nodig een bal van de vloer te halen met een fabelachtige redding. Helaas leverde dat geen punten op.

Peelpush gaf een voorsprong van 6-3 uit handen en kwam zelfs even op achterstand bij 8-9. Op 13-11 echter maakten onze meiden het verschil en liepen uit naar 18-11 (aldus ook beschreven in het verslag van het Wijchens Nieuws). Enkele foutservices en wat pass-ketsers gaven Trivos weer hoop wat Angelique een time-out kostte op 19-17. Een quote uit het Wijchens Nieuws: ‘stormram nummer 19 (Ayla) was een beetje warmgedraaid en haalde uit 20-17’ en even later ‘stormram nummer 20 (Juul) maakte een einde aan de eerste set’. Wederom correct weergegeven: eindstand 25-21.

Set 2 begon met een servicepegel van Sanne die na een vertwijfelde reddingsactie van de verdediging van Trivos het leven kostte aan een aldaar opgesteld reclamebord, gelukkig was de speelster ongedeerd. Vervolgens denderden onze meiden door naar 6-0, waarna Mirna een iets te verre setup eerst rechts, toen links en uiteindelijk toch rechts over net wipte, het blok in vertwijfeling achterlatend. Met een raketservice van Ayla op 10-4 kwam de marge weer op 7 punten. Ook op 17-11 leek er geen vuiltje aan de lucht.

Toen kwam weer die fase waarin je eigenlijk een wissel nodig hebt om rust te brengen in het achterveld of om wat nieuw elan aan het net te krijgen. 3 Servicefouten van Peelpush en een wat haperende aanval brachten Trivos uiteindelijk zelfs een 20-19 voorsprong. Een 1e setpunt op 24-22 werd niet benut maar vervolgens serveerde Esmee Driessen (handig zo’n verslag) in het net en was ook het 2e punt in de pocket.

De 3e set was Trivos op haar best ( let wel: dit team heeft ook in de openingswedstrijd maar net met 3-2 van lijstaanvoerder Volley Meerkerk verloren) en na de 5-5 (waarvan 3 van de 5 Trivos-punten foutservices van Peelpush waren) kwamen onze Meijelse meiden pas weer op 22-21 aan de goede kant van de score. Inmiddels liep de aanval op het midden en uit de omloop, toch het sterke wapen uit de 1e wedstrijden, ook een stuk beter. Dat Loes in één rallye 3 omlopen kreeg was wel frappant (én verrassend). Tot 25-25 volgde side-out op side-out, met geweldige rallyes met sterk verdedigend werk aan beide kanten.

Het was uitermate dapper van Sil dat ze de volgende bal doortikte en voor het 1e setpunt zorgde. Dat Ayla (volgens het Wijchens Nieuws) het hierop volgende punt ongenadig binnen de 3-meter lijn sloeg waag ik te betwijfelen, maar het punt was wel voor Peelpush. De buit was binnen, al was deze nog niet ‘vol’, er kon nog een puntje bij.

De 4e set leek een makkie te worden en de schijnbaar onvermoeibare trommelaarster van Trivos zag het ook al niet meer zitten toen de Trivos-coach op 6-2 in Meijels voordeel al zijn 2e time-out moest pakken. Peter Groenen verweet zijn speelsters veel te lief te zijn en dat had blijkbaar effect. Met een laatste krachtsinspanning draaide zijn team, mede door een foutservice, 3 passfouten op rij en een 3-meter die meters uitging, een achterstand van 9-3 om in een 10-9 voorsprong. Het gaat me nu niet gebeuren dat we deze set gaan afgeven dacht Angelique en pepte in de time-out haar meiden nog wat op. Juul (van Angelique) kwam voor Mirna op de service, Lindy voor andere Juul in de pass en Pim voor Ayla op de diagonaal.

Peelpush liep weer stilaan uit en op 20-16 was het verzet gebroken. Dat Sanne vervolgens met een paar harde smashes de set binnen wist te halen had de reporter van het Wijchens Nieuws blijkbaar gemist. 25-19 en de volle buit mee terug in de auto naar Meijel. Officieel weer koploper maar Volley Meerkerk had een weekendje vrij, die kunnen ons nog voorbij in de stand na de inhaalwedstrijd. Next Volley Dordrecht staat 2 punten achter ons met een gelijk aantal gespeelde wedstrijden, maar die moeten nog naar Meijel komen !

Volgende week is er geen wedstrijd voor onze conquistadoras (die volgens de coach van Trivos voor het kampioenschap gaan ?). Op 2 november is Volley Tilburg DS 2 onze tegenstander in de Körref in Meijel om 15.00 uur. Komt dat wederom zien !

  • Frank Severens

Meest recente berichten

Nieuws Categorien