Zege Peelpush-power 2.0 op Volley Tikburg

VoV, 04-11-2019. 6:20 uur. Staat er een typefoutje in de titel ? Nee hoor, de tegenstander van zaterdag 2 november jl. was een meester in het spelen van tikballen. Onze Peelpush-meiden daarentegen rockten onder de tonen van ‘I love rock & roll’ van Joan Jett & The Blackhearts en ramden er lustig op los.

Dank aan Hennie die voor de gepaste muzikale omlijsting zorgde, dit moeten we bij thuiswedstrijden in het vervolg altijd doen ! De sfeer zat er lekker in en ondanks de ongelijke strijd genoten de Tilburgse meiden als zuiderlingen ook van Hennie’s carnavalsschlagers. Dank ook aan het massaal toegestroomde publiek waarvan sommigen Dames 2 voor het eerst in actie zagen dit seizoen en een metamorfose constateerden t.o.v. verleden seizoen. Ook zagen ze weer een volledige selectie in actie bij het inspelen. Lynn en Maud terugkomend van blessures en Lindy terugkomend van ‘zwangerschapsverlof’.

Volley Tilburg, zetelend in de onderste regionen, maakte nog wel het 1e punt in de 1e set maar zag daarna Mirna o.a. twee keer achter elkaar blokken. Met wat hotseklotse-volleybal kwam de stand toch op 4-4. Met een goede serviceserie van Mirna liep de voorsprong op naar 10-4. Omloopjes van Loes, mooie rechtdoor geslagen ballen van Ayla en Sanne, een goede spreiding van het spel door Sil, gevoed door een foutloze passing van Guusje en attente blokkering van Juul en Mirna brachten de stand via 15-8 naar 23-14. Geen vuiltje aan de lucht, de 1e set ging dan ook met 25-17 naar Peelpush.

In de 2e set bleef Tilburg met wat goed geplaatste tikballen héél eventjes bij tot 3-3 maar daarna was het powervolleybal van Meijelse zijde dat de klok sloeg. Tilburg kreeg de ene na de andere bal om de oren, zowel uit de service alsook via de aanval. Op 16-9 werd Sil gewisseld voor Maud. Dit was een geplande wissel maar laat die nét komen na de 1e mislukte setup van de wedstrijd van Sil. Angelique voelde zich dan ook een beetje opgelaten getuige haar mimiek. Joan Jett begeleidde vervolgens Sanne in haar ‘rock & roll’ serviceserie van 16-9 naar 25-9 !

In de 3e set kwam Lieke voor Guusje in het veld. Tilburg kwam nog met 0-1 voor maar op 3-1 vond de Tilburgse coach het al tijd voor een time-out. Deze sorteerde weinig effect want ondanks 4 servicefouten (!) aan Meijelse zijde in de beginfase liepen onze meiden uit naar 9-5. Vervolgens maakten we het ons zelf moeilijk door Tilburg terug te laten komen tot 11-10 en zelfs tot 12-12. De zelfverzekerdheid (gehoord uit welingelichte bronnen) was echter zo hoog dat men zich hier in het veld niet druk over maakte. Lindy was inmiddels in het veld gekomen voor Juul en ‘balde’ lekker mee. Op 19-17 en 22-20 kwam Tilburg nog enigszins in de buurt maar ook deze set ging met 25-20 in de boeken. Overwinning verzekerd, nu nog even doorpakken in die 4e set.

Sil kwam weer terug Maud aflossen en Juul kwam ook weer terug in het veld. Met Lynn werd in de 4e set geen risico meer genomen, ook al had het gekund, het was gewoon niet nodig. Althans uiteindelijk niet maar in het begin liep het niet al te best. Op 2-5 moest Angelique al een time-out nemen en toch werd het 2-7 en zelfs 5-10. Geen greintje paniek in het veld, ook dit zou wel weer even worden gefixt. Met een mooie omloop bracht Loes de stand op 10-11 en op 16-13 gaf ‘Arendsoog’ Sanne met een paar geplaatste ballen Tikburg een koekje van eigen deeg. De ban was gebroken en de set ging dan ook vrij eenvoudig met 25-16 naar onze meiden. Met 6-11 achter staan en vervolgens winnen met 25-16, dat is omgerekend 19-5 ofwel 4 van de 5 punten maken. Weer een 4-0 thuiszege in de boeken en dat terwijl Volley Meerkerk van VV Utrecht had verloren !

De Top-4 is nu 1. Peelpush 6-26, 2. Next Volley Dordrecht 6-23, 3. Volley Meerkerk 5-18 (virtueel eventueel ook 6-23) en 4. HLB Van Daal 6-17.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen middenmoter SOMAS / Activia op het programma, waar we met een volledig fitte selectie naar kunnen afreizen. Het is (relatief gezien) in de buurt dus kom onze meiden aanmoedigen. Place to be: Activiahal, St. Anthonis, 17.00 uur.

 

  • Frank Severens
  • Foto Wim Simons.

Meest recente berichten

Nieuws Categorien