Verslag Dames 1 Eurosped

In plaats van de bekerwedstrijden die dit Sinterklaas weekend oorspronkelijk op de planning stonden, werd de competitiewedstrijd tegen Eurosped, die eerder het seizoen was uitgesteld, ingehaald. De dames mochten om 14.00 uur aantreden in de Körref in Meijel voor de confrontatie. Voor Eurosped was het de eerste wedstrijd sinds een aantal weken en op voorhand leek het een match te worden met kansen voor beide teams.

De starting six van Peelpush waren Celine, Lieke, Loes, Annette, Lotte, Jody en Anouk (L). Met Lieke aan service ging de wedstrijd van start. Het eerste punt ging na een aanval achterover naar Eurosped. Gelijk daarna scoorde Celine een mooie aanval en stond het 1-1. De teams waren gewaagd aan elkaar en na een slimme doortikbal van Lieke over de midden van 1.97m aan de kant van Eurosped, had Peelpush een 6-4 voorsprong. Bij een 18-17 voorsprong voor de dames van Peelpush, nam Eurosped de eerste time out. Ondanks de time-out van de tegenstander hield Peelpush de leiding tot 22-19. Na een punt voor Eurosped werd Laura Roelofs erin gewisseld en zij serveerde Eurosped naar een 22-23 voorsprong. Eurosped maakte het af en won de set met 23-25.

De tweede set begon coach Johan met dezelfde speelsters, maar in een andere rotatie waardoor Loes aan het net begon. Loes sleepte direct het eerste punt binnen met haar specialiteit de keihard omloopbal. Peelpush kreeg een service serie tegen en op 2-6 nam Johan een time-out. Daarna werd meteen gescoord en met Lotte aan service trok de stand weer bij; Jody had een mooi éénmansblok, Eurosped maakte een foutje een ook Celine blokkeerde een aanval van Eurosped. De stand was weer gelijk, 6-6. De teams bleven gelijk op gaan en ging, aan wat het eind van de set zou zijn, de bigpoints in met een gelijke stand: 20-20. Maar het eind van de set was voorlopig nog niet in zicht. Nadat Lotte de spelverdeelster afblokte, nam Eurosped een time-out bij een 21-20 voorsprong voor Peelpush. Bij een gelijke stand van 22-22 werd Wies erin gewisseld aan het net voor Jody. Na een servicefout van de thuisploeg volgde een aanval over het midden en stond het 23-23. Bij een stand van 25-24 kwam Peelpush op setpoint, maar na een blok waarbij de bal net uit valt en een passfout zijn de rollen omgedraaid en is het setpoint voor Eurosped, 25-26. Na een doortikbal van Lieke en een fout aan beide kanten van het net wordt het 27-27. Het lukt Peelpush net niet zichzelf te belonen, na een sterk blok en een sterke aanval sleept Eurosped met 27-29 ook de tweede set binnen en staat het 0-2 in sets.

In de derde set start Wies voor Jody en Juul voor Celine. De set gaat moeizaam van start. Nadat Lotte de boarding in vliegt om een bal te redden, scoort Eurosped het eerste punt gevolgd door het tweede, derde en vierde. Na een time-out komt op 0-5 komt Maartje het veld in voor Lieke en maakt Eurosped een service fout. Na een lange rally wordt het tweede punt binnengehaald over het midden en een ace zorgt voor het derde punt. Maar dan zet Eurosped er een tandje bij en lukt het Peelpush niet hetzelfde te doen. Eurosped kreeg Peelpush met hun service onder druk, waardoor het spel voorspelbaarder werd en Eurosped zich beter kon organiseren. Na een stand van 6-16 werd geprobeerd met wissels het tij te keren, Lieke kwam terug voor Maartje, Jody voor Wies en Celine voor Juul. Helaas konden de wissels net als knappe verdedigingen van Anouk niet het verschil maken. Het lukte niet meer om de achterstand goed te maken. Met 14-25 ging ook de derde set naar Eurosped en kon Eurosped een 0-3 overwinning bijschrijven.

Volgend weekend staat de thuiswedstrijd tegen Voltena op het programma, dan gaan de dames er alles aan doen om alle punten in de Körref te houden! Helaas zal deze wedstrijd nog steeds zonder publiek zijn, maar hij is uiteraard weer te volgen via de welbekende livestream!