Verslag Dames 1 tegen Zwolle

Het was weer even wennen in De Körref… geen publiek, wat hebben we jullie gemist! Zeker nu één van de topwedstrijden van het seizoen op het programma stond tegen Djopzz Regio Zwolle. Maar ja, de wedstrijd zou ondanks alles toch ‘gewoon’ van start gaan al was onze diagonaal speelster, Celine, helaas niet helemaal fit.

Zo begon de wedstrijd met de ‘starting seven’: Loes, Annette, Juul, Lotte, Maartje, Jody en Lynn (L). Het eerste punt ging met een harde crossbal van Lotte naar Peelpush, altijd een lekker begin! Op de stand van 4-2 maakte de ondersteunende scheidsrechter een klassieke fout door de aanvalslijn te verwarren voor de zijlijn van het andere veld… kan gebeuren. Tot 10-10 ging de set nog gelijk op maar daarna waren het de bezoekers die in korte tijd de stand naar 10-18 joegen. Pas op de tweede time-out van Johan kon het tij enigszins gekeerd worden. Na een korte opleving maakte Djopzz het snel en professioneel af: 16-25.

Ondanks het grote puntverschil in de eerste liet Johan de basis-zeven in de tweede set staan. De revanche-gevoelens ten spijt stond het binnen een mum van tijd 0-7 en moest de service-reeks van Daantje Vennik een halt toe worden geroepen met de eerste time-out. De thuisploeg kon echter niet voorkomen dat Zwolle al vroeg uitliep naar tien punten voorsprong. Mooie aanvallen van Lotte, een kill-block van Juul, de wissels van Lieke, Wies en Emma konden echter niet voorkomen dat de eindstand van 14-25 werd en dat een troosteloze 0-3 in de maak leek.

In set 3 bracht Johan de 15-jarige passer-loper Wies voor Jody. Met de mooie stand van 9-5 leek Peelpush nieuwe energie gevonden te hebben. De uit-ploeg herpakte zich echter en corrigeerde de stand tot 10-10. Daarna golfde het spel op en neer en pas bij 18-18 drukte Peelpush het gaspedaal (na een wonderlijke carambole) in, richting 24-19, om vervolgens op 25-21 hoop in de Meijelse hartjes terug te brengen. Het spel zag er veel beter uit en dat gaf de burger moed!

Bij de start van de vierde set stond er met Wies (15), Paula (16) en Juul (18) een jonge ploeg in het veld. Een bevestiging dat Peelpush met de YD-Volleybalschool hard aan de weg timmert. Na een kleine achterstand werd het netjes 8-8 en daarna was het tot 18-18 stuivertje wisselen. Een dubieuze beslissing van de lijnrechter op 19-18 voorsprong betekende de ommekeer in de set die daarna naar Zwolle ging met 22-25. Met Susan Schut en onze Lotte als topscoorders werd de wedstrijd afgesloten in een helaas nog steeds lege zaal.

De geplande bekerwedstrijden zullen komend weekend helaas niet doorgaan, maar niet getreurd: er staat nog een inhaalwedstrijd tegen Eurosped op het programma. Dus we zien jullie graag weer op Volleybal.nl!