Dubbel winst afgelopen zondag

Afgelopen zondag 12 december stond de wedstrijd tegen Voltena op het programma. Er stond zeker wel wat druk op deze wedstrijd, want na een aantal nederlagen op rij, was het wel tijd voor winst. Dit was niet de enige wedstrijd die op het programma stond, want de formule 1 race moest ook gevolgd worden. Om 14.00u konden we nog net de start bekijken, voordat we zelf aan de slag mochten. Vervolgens hebben we onze ‘Max gedachten’ in een doos gestopt zodat we ons konden focussen op onze eigen wedstrijd.

Om 15.30u precies klonk het eerste fluitsignaal en gingen we van start. Ditmaal weer met livestream via volleybal.nl én commentaar van Juul en Ruud (uitstekend gedaan jongens!). De eerste set werd kort onderbroken door een chauffeur op de tribune die zijn enthousiasme niet kon onderdrukken. Met deze kreet wisten wij dat de eerste winst van vandaag al binnen was, Max, proficiat met de wereldtitel! Dat gaf ons Peelpush met een aantal race fans vleugels, want een 8-6 voorsprong werd al gauw omgetoverd naar 16-11 voorsprong. Spannend werd het de eerste set niet meer want met een paar rake klappen van onze aanvallers en een aantal mooie aces werd de eerste set met 25-20 gewonnen.

De vreugde duurde helaas niet lang, want in de tweede set was het tij gekeerd. Waar we in de eerste set de hele set op voorsprong stonden, liepen we in de tweede set achter de feiten aan. Veel onnodige fouten en serve fouten zorgden voor een verlies van 18-25.

De derde set was het meest spannend van allemaal. We startten sterk en kwamen al snel op een voorsprong van 8-4. Maar gedurende de set kwam Voltena weer op dreef waardoor we aan het einde van de set achter kwamen te staan met 19-21. We bleven hard werken en vochten tot het bittere eind waardoor we de set naar onze kant toe konden trekken en wonnen met 30-28.

In de vierde set kregen we door dat serveren voor de voeten van de tegenstanders en tik balletjes ook zorgden voor punten. Daarbij hadden we het blok keurig op orde (lees 5 blokpunten) waardoor de midden aanvalsters van de tegenstander het moeilijk kregen. De laatste set ging dan ook vlot voorbij en wonnen we met 25-15.

Het was een lange, zowel mentaal als fysiek intensieve pot, maar het resultaat mag er zijn. Een mooie 3-1 winst in de Körref vandaag, daarmee blijven alle punten in Meijel! Een heerlijke dubbelwinst vandaag, dus daar hebben we dan ook 2 keer het toklied voor gezongen en geproost!