‘Pieten-training’ Peelpush DS2 werpt vruchten af

Wie vrijdag jl. in sporthal de Körref een glimp van de training van Peelpush Dames 2 opgevangen zou hebben, zou zich afgevraagd hebben voor welke ‘sport’ men hier aan het trainen was. Er zijn gemakkelijker manieren om matten van de ene kant naar de andere kant van de zaal te transporteren dan er continu op te moeten duiken. Johan had wel een zeer onconventionele training bedacht om de meiden klaar te stomen voor de uitwedstrijd tegen de Spivo-dames uit Spijkenisse. Met name de ‘rolmops-trein’ werkte op de lachspieren van eenieder. Samenwerken en hard werken was het devies. Met name dat laatste hebben we afgelopen zaterdag teruggezien in de wedstrijd.
Na een aardig stukje karren waarbij iedereen (op de chauffeur na) lag te soezen in de auto bereikten we ruim op tijd de mooie sporthal ‘Den Oert’ waar we in het wedstrijdboekje konden lezen dat we met onze mix van jonge speelsters en ervaren krachten als titelfavoriet bestempeld worden. Onze meest ervaren kracht(Maud) had vandaag wel een snipperdag maar dat mocht de pret niet drukken. Eenmaal in de hal aangekomen was het moeilijk een volleybalveld te herkennen in de wirwar van het kleuren- en lijnenspel waar Mondriaan jaloers op zou zijn geweest. Donkergroen op blauw kleurt echter niet zo lekker.

Peelpush startte sterk serverend met 3 punten op rij van onze Sil, daarna dunnetjes overgedaan door Sanne. Via 5-2 liepen we uit naar 10-5 waarbij we niet spectaculair maar wel heel degelijk speelden. Ook in het verloop van de set bleven we ondanks een dikke voorsprong (15-9 en 18-10) voor élke bal gaan. Met de nrs. 1 en 2 had Spivo een zeer sterk aanvalsduo maar we leken wel 3 Guusjes te hebben want overal waar de bal kwam dook opeens een wit shirtje op. Na de side-out’s bleven we steeds sterk serveren (ondanks 4 service fouten). De set ging met 25-16 ruim naar onze meiden.

De 2e set begon met een mooi punt voor Ayla die eventjes passer-loper speelde en de bal met een mooie hoek diagonaal insloeg. Tot 5-1 liep het gesmeerd, echter na enkele mindere passes en minder scherpe set-up’s kwam Spivo langszij en nam brutaal een voorsprong, niet in het minst geholpen door servicefouten van onze dames. Lindy was inmiddels Ayla komen vervangen en Lynn was voor Juul in het veld gekomen. Een ace van Mirna bracht ons op 12-12 echter weer langszij en vervolgens bleven we aan de goede kant van de score. Wederom niet met powerplay maar met hard werken en goed kijken. Na 20-16 bracht Lindy met een leep balletje de stand op 23-19. Met 25-21 ging de set uiteindelijk de boeken in.

Omdat er zowel in het veld alsook op de bank flink gemopperd werd gaf Angelique even overduidelijk aan dat dat ‘gemouw’ maar een keer voorbij moest zijn, je staat nota bene eerste op de ranglijst en met 2-0 voor in de wedstrijd. De eerste die nu zou gaan zeuren zou er óf uitgaan óf niet meer inkomen. Dat kwam efkes aan. Na een snelle 4-1 voorsprong was het Spivo die op 8-7 bijna langszij kwam, we scoorden even niet. Een onverwachte pipe van Lynn bracht ons weer op 12-8 en door enkele foutservices van Spivo en een tikballetje van Sanne kwamen we op een comfortabele 21-15 voorsprong. Na een ace van Loes ging de set met 25-18 naar ons. 4 Punten mee naar Meijel én reden tot tokken.

In de 4e set was het weer even wennen, getuige de 0-4 achterstand. De time-out van Angelique bracht de dames weer op de rails want Sanne mocht 5 keer aanleggen en de stand op 6-4 brengen. Tot 13-13 wist Spivo de side-out te spelen waarna hun sterspeelster Katja Milisav het ook niet meer kon brengen. Mirna mocht de stand van 16-14 naar 22-14 brengen, het verzet was gebroken. Voor de laatste punten hoefden we weinig meer te doen, Sinterklaas was vroeg dit jaar. 2 Foutservices op rij deden Spivo definitief de das om. 5 Punten mee naar Limburg en het 1e team dat Spivo puntloos achtergelaten heeft. Die gaan ook nog wel wat punten pakken bij concurrenten ! Vervolgens op Facebook zoeken wie de onderlinge confrontatie tussen Volley Meerkerk en Volley Dordrecht gewonnen had, het DWF had namelijk een landelijke storing. Dit bleek te zijn geëindigd in een 3-2 zege van Volley Meerkerk waardoor we 6 punten voorsprong hebben op Dordrecht en 7 punten op Meerkerk. De nummer 4 staat op 11 punten met een wedstrijd meer gespeeld. ‘We’ (supporters en speelsters) vonden dat we nu wel een McDonaldje verdiend hadden en zo gezegd zo gedaan. In Dordrecht (niet geheel toevallig !) werd dit nog even op Instagram vastgelegd….

Nog twee wedstrijden te gaan in de 1e competitiehelft, eerst a.s. zaterdag thuis tegen VV Utrecht en vervolgens uit naar Meerkerk. VV Utrecht mogen we echt niet onderschatten, hier is geen pijl op te trekken. Winnen van Meerkerk maar verliezen tegen Ledub ????

We zien jullie graag om 19.00 uur in de Körref om onze meiden aan te moedigen !

Door Frank Severens

 

Meest recente berichten

Nieuws Categorien