Heren 1 pakt belangrijke punten tegen Rijswijk!

Afgelopen zondag mochten de mannen van heren 1, na een weekendje rust, aantreden tegen Inter Rijswijk H1. Vorig jaar speelde deze ploeg tot het laatst mee voor het kampioenschap, maar zag het dit seizoen een grote hoeveelheid spelers vertrekken. Dat leed ertoe dat een aantal spelers van hun heren 2 dat vorig jaar tweede werd in de 1e divisie B (wij werden 3e) dit seizoen in de Topdivisie speelt. Een hoop bekende gezichten dus, en een erg belangrijke wedstrijd!

In set 1 liepen de scores lang gelijk op. Rijswijk had vooral baat bij hun veel scorende passer loper, terwijl Peelpush het vaker als collectief op kon lossen. Er ontstonden mooie rally’s en stukje bij beetje kon Peelpush uitlopen. Uiteindelijk werd Thijs op een stand van 24-21 afgeblokt, maar sloeg de bal met zo veel overtuiging dat de diagonaal van Rijswijk een netfout maakte. 25-21 in het voordeel van Peelpush dus!

Set 2 begon op eenzelfde wijze als set 1. De scores liepen gelijk op, maar Peelpush kon steeds een puntje uitlopen. Koen mocht ondertussen komen serveren voor Foenza en liet direct zien wat voor raketten hij in zijn arsenaal had (menig leger zou er jaloers op zijn, letten we op Donald?). Peelpush stond verdedigend sterk, mede doordat onze Ivo alles van de grond wist te halen! Dit resulteerde in een prima setwinst met 25-18. 2-0!

Nadat set 3 begon met een killblockje van Brentino, sloeg het spelbeeld volledig om. Rijswijk leek vleugels te krijgen (lekker vliegâh) en speelde zich in een mum van tijd naar een stand van 3-13. Toen werden de wissels aan de zijde van Peelpush binnen de lijnen gebracht. Stan verving Brent, Tijn kwam er in voor Thijs en Koen mocht onze hark vervangen. Uiteindelijk pakte dit goed uit en kon Stan met een aantal slimme prikballetjes, aanvallen en een killblock puntjes pakken terwijl Koen en Tijn ook hun scores lieten gelden! Hierdoor kwamen we wonder boven wonder bij tot 22-22. Het zal toch niet..? Nou, nee. Het zou inderdaad niet. Helaas was Rijswijk net op tijd bij de les en pakten ze de set alsnog met 23-25. Wel gaf dit goed perspectief voor de volgende set!

We wisten dat we niet konden verslappen en dat de mannen van Rijswijk er alles aan gingen doen om hier punten mee te nemen. Brent kwam weer terug voor Stan en Peter mocht er weer in voor Koen. In deze set was goed te zien dat beide teams flink aan elkaar gewaagd waren, want mooie rally’s werden afgewisseld met snelle side-outs. Hierdoor kwamen de punten langzaam maar zeker op het scorebord en werd uiteindelijk Koen weer terug gewisseld voor Peter op de service. Na een aantal vuurpijlen stond Peelpush een paar punten voor, maar spartelde Inter nog even tegen. Uiteindelijk was het Brent die de laatste punten van de wedstrijd mocht maken, want op 24-23 sloeg hij de bal tegen het gele shirtje van de libero aan en was het spel gespeeld. Een 3-1 overwinning!

Drie erg belangrijke punten in een mooie wedstrijd tegen een directe concurrent, wat wil je nog meer? Door deze 3 punten stijgen wij naar plek 9 op de ranglijst, wat ons weer wat adem geeft richting de tweede seizoenshelft. Aanstaande zaterdag reizen we af naar Capelle aan den IJssel, waar de koploper VCN op ons wacht. Wie weet zit er een stuntje in! Tilburg heeft afgelopen zaterdag in ieder geval het goede voorbeeld gegeven tegen Donitas. Alles is dus mogelijk..!

 

‘Eén voor allen, allen voor één!’

 

Meest recente berichten

Dames 1 vs Zwolle

Na de 3-0 winst tegen Eurosped afgelopen donderdag stond er 48 uur

Nieuws Categorien