Peelpush D2 verrast opnieuw door winst op koploper Donki Sjot D1

Vandaag mogen de meiden het wederom opnemen tegen de koploper. Donki Sjot D1 profiteerde vorige week na de winst van Peelpush op Dinto D1 door de koppositie over te nemen en zullen vandaag wellicht met trillende benen naar de Körref afreizen, wetende wat onze Peelpoezen vorige week voor elkaar gekregen hebben. Even een disclaimer vooraf voor de dames uit Den Dungen aangezien zij vorige week hun zorgen hadden geuit: ook vandaag zullen er, net zoals vorige week (en overigens het hele seizoen), geen speelsters van Peelpush D1 meespelen.

Donki Sjot start de wedstrijd met een ace. Auw ! En ook daarna weten zij de pass-lijn van Peelpush goed onder druk te zetten. Op 2-6 besluit Angelique de boel even wakker te schudden met een time-out. Dat lukt want onze meiden weten, mede door een kill-blok van Bregje, weer terug in de wedstrijd te komen en lopen steeds slechts maximaal 2 puntjes achter. Er wordt aan beide zijden hard gestreden en in de vaak lange rally’s doet Pim regelmatig een sollicitatie naar de positie van libero door knap verdedigend werk. Na achtereenvolgens een ace van Renske en van Loes komen de meiden langszij op 17-17 en het kill-blok van Mirna zorgt voor de voorsprong in deze set: 19-18. Helaas weten ze de voorsprong niet vast te houden en de eindsprint van Donki Sjot maakt dat zij de eerste set winnen met 22-25.

De tweede set begint beter. Door o.a. 2 aces van Bregje op rij zien we al vroeg een comfortabele voorsprong van 4 punten op het tel-bord. Donki Sjot weet nog wel in de buurt te komen maar de voorsprong blijft steeds voor Peelpush. Als Isa een bal in de blokkade slaat dreigt die uit te gaan maar helaas is ze net te laat met wegduiken. Daardoor nog meer gedreven om niet meer in de blokkade te slaan, scoort ze regelmatig rechtdoor en met een kill-blok. De voorsprong wordt steeds rianter en als Mirna na een eerste poging, die nog wel verdedigd wordt, in tweede instantie de bal wel tegen de planken krijg, zijn we bij de big points aangekomen: 20-11. Het wordt nog even spannend als Peelpush tot 4x een setpoint niet weet te verzilveren maar door een fout serve van Donki Sjot gaat de set met 25-20 naar ons en is er geen vuiltje aan de lucht. Het spel in de eerste set was al goed maar nu resulteert dat goede spel gelukkig ook in setwinst.

De derde set beginnen de meiden wederom zenuwachtig. Op 0-4 haalt Angelique ze naar de kant voor wat pep-talk. Dat werkt ! Door een fout serve van Donki Sjot (goeie time-out, puntje voor de coach) en aces van Mirna en Isa wordt de achterstand weggepoets en vanaf 8-8 wordt het nagelbijten. De teams doen niet voor elkaar onder en tot 21-21 worden we op de tribune getrakteerd op een leuke pot met lange rally’s. Op een stand van 21-23 laat Fenne zich niet gek maken en wendt met een sjieke tikbal het eerste setpoint voor Donki Sjot af. Met minimaal verschil trekt Donki Sjot helaas toch aan het langste eind deze set: 23-25. Maar zeker weten hebben de speelsters en coach uit Den Dungen het angstzweet door de bilnaad lopen.

Dat dit geheel terecht is, laat Peelpush ook in de vierde set weer zien. Al op 3-1 ziet de Dungense coach zich genoodzaakt een time out aan te vragen. Die sorteert echter weinig resultaat. Mede door 2 aces van Pim is ook de 2e time out voor Den Dungen op 8-3 al een feit. In de daaropvolgende rally’s lopen de meiden van Peelpush steeds een beetje verder uit. Via 10-4 en 19-10 worden met een kill-blok van Loes op 20-12 de bigpoints aangetikt en is wederom een stunt in de maak. Onder luide aanmoediging en 1-2-3-meetellend publiek scoort Mirna nog maar eens met een snelle bal 22-16. Donki Sjot wil nog één keer gas geven maar heeft daarbij niet gerekend op de verdediging van onze kleine libero met grote daden. De gasten krijgen de bal maar niet aan de grond. Een foutservice van de koploper zorgt voor het setpoint voor Peelpush wat Mirna snel verzilvert met een ace.

Voor de tweede week op rij een 5 setter tegen de koploper en dus nu al een stunt, ongeacht de uitkomst van de tie-break. Even een plaspauze en doorrrrr !

Donki Sjot wil graag laten zien waarom zij bovenaan staan en beginnen dan ook sterk aan de laatste set. Op 1-4, na een verhitte discussie met de scheids over een al dan niet gestolen bal van Mirna, zorgt Angelique voor 30 seconden rust en dat lijkt te helpen. Onze meiden komen langszij en nemen het initiatief over en bij een 8-6 voorsprong wisselen we van kant. Een klein psychologisch voordeeltje: nu staan de meiden aan de kant waar ze ook hun gewonnen sets speelden. In deze fase is het Donki Sjot dat een aantal keer commentaar heeft op de beslissingen vanaf de bok (en wellicht in sommige gevallen ook wel terecht) en laten zich daar danig door van de wap brengen. Een kill-blok van Mirna en Pim en een ace van Bregje doen de rest want met 15-10 gaat ook vandaag de 5e set en dus de winst naar Peelpush !

Jammer dat er geen wedstrijden tegen koplopers meer op het programma staan. Die schijnen toch als een rode lap te werken. Wel fijn dat door deze laatste 2 overwinningen de stijgende lijn weer opgepakt is en het gat naar de 8e positie verkleind is tot 3 punten en nog fijner dat de gevreesde 10e plek (PD) inmiddels 10 punten achter ons ligt !

Het tokken was weer als vanouds. Op naar volgende week als Inter Rijswijk D1 ons opwacht.

#VAMOS

 

Meest recente berichten

Nieuws Categorien