Heren 1 neemt revanche op Protos!

Zaterdag stond de uitwedstrijd tegen Protos op de planning! De motivatie voor de revanche lag hoog aangezien we de vorige thuiswedstrijd met 3-2 verloren hadden. Een goede voorbereiding voor de wedstrijd kwam dus goed van pas; we werden voor de wedstrijd namelijk warm verwelkomd door de oma van Bas in Utrecht, met eerst een lekkere soep en vervolgens nog keuze tussen heerlijke broodjes en wraps. Nadat we een paar prullenbakken opzij moesten zetten om de bus te parkeren kwamen we met gevulde maagjes aan in de hel van Protos.

We begonnen de wedstrijd helaas niet zoals we gehoopt hadden.  Bram (van de Grift) en Guus waren niet in de mogelijkheid te starten vanwege een blessure en een niet fitte maag. Het spel begon ook niet goed, we kwamen moeizaam in de wedstrijd en keken al snel tegen een grote achterstand aan. Onze servicedruk was laag en ballen werden moeizaam afgemaakt. We kwamen nog terug, maar het was net te laat om de eerste set naar ons toe te trekken, setstand 26-24

De sfeer in de sporthal zat er goed in, maar dat gold ook voor ons spel in de 2e set. We wisten de wedstrijd om te draaien en de ballen makkelijker te scoren. We hielden de voorsprong die we in het begin wisten op te bouwen goed vast tot een setstand van 19-25.

Maar we konden dit helaas niet doorzetten in de 3e set, die gelijk op liep tot aan het einde. Protos kreeg hoop door de vele en luide supporters die met zen alle langs de kant aan het mee zingen waren, maar…… ook onze supporters waren luidkeels te horen! Man wat een gouden keeltjes <3. We maakten veel service fouten waardoor het een hele spannende set werd en de setpoints gingen op en neer. Maar na 3 setpoints voor Protos weg te hebben gewerkt, wonnen we alsnog de set door een mooie ace van onze Bram op 30-28.

In de 4e set werd Bram eruit gewisseld voor Tomasz, die met een goede inval beurt zorgde dat we de wedstrijd naar ons toe konden trekken. De supporters van Protos (en Protos zelf) lieten zich terug zakken en daar profiteerde wij volledig van met een setstand van 25-19.

Makkelijk ging het dus niet! Maar we nemen alsnog 3 belangrijke punten mee naar Meijel waardoor we een plekje  gestegen zijn en op de 4e plek staan. Of we deze plek gaan vasthouden zien we volgende week, want dan staat er een belangrijke wedstrijd op te planning. We nemen het namelijk op tegen VV Utrecht. De tegenstanders staan 1 plek en punt onder ons. Het belooft dus een spannende pot te worden en om onze 4e plek te behouden, hebben we jullie steun nodig, wees er dus bij!!

Tot volgende week zaterdag in de Körref om 19:00!