Peelpush D2 maatje te groot voor Inter Rijswijk

De tweede wedstrijd van dit seizoen was de eerste -officiële- thuiswedstrijd in de vertrouwde Körref sinds hele lange tijd. Speciaal daarvoor was de selectie van Inter Rijswijk D1 (met oud PPD2 speelster Sterre Willems) vanuit het Westland naar het Limburgse afgereisd. Die afstand resulteert meestal in een beperkt aantal meegereisde supporters maar ook het Meijelse publiek had andere plannen vandaag blijkbaar want toen de wedstrijd begon zat er amper 20 man op de tribunes.

In de seizoens-voorbereiding was eerder al van Inter Rijswijk gewonnen maar resultaten uit verleden bieden nu eenmaal geen garantie dus onze dames begonnen volle bak aan de wedstrijd. Een met ballonnen versierde scheidsrechterstoel deed vermoeden dat dit was om de verjaardag van Pim (17! ) te vieren maar bleek vanwege de week van de scheids te zijn. Pim werd door Angelique getrakteerd op een basisplaats; veel leuker dan een paar ballonnen !

Het allereerste punt in de Körref van dit seizoen was voor Peelpush, een mooi begin. De paar aanwezige fans kregen een leuke pot voorgeschoteld en al snel stond er 10-6 op het scorebord en nam Inter Rijswijk de eerste time-out. Die bleek effect te sorteren want, mede door een serie serieuze topspin services, kwamen de gasten terug tot 11-10. Het bijhouden van de stand was vanaf mijn plaats op de tribune overigens niet eenvoudig omdat de 2e scheids besloten had om zijn bidon pal voor het scorebord te zetten; scheids bedankt. Gelukkig werd het hierna niet echt spannend meer in deze set. Lieke had de service lijn en verdediging goed op orde waardoor Sil naar hartenlust kon verdelen en vond Pim het blijkbaar tijd om ons op punten te trakteren in plaats van op vlaai. De ene na de ander bal wist de planken te vinden : 25-18.

Onder het mom van never change a winning team begon dezelfde basis aan set #2. Sil gaf haar viste kaartje af door 2 aces op rij te produceren maar pas na twee volledige rotaties wisten de dames een gaatje te slaan naar 15-10. De coach van Inter Rijswijk hoorde wij zijn dames nog als tip geven “een banaantje te maken” in de opstelling om de service druk van Peelpush het hoofd te bieden maar behalve een opstellingsfout leverde dat weinig resultaat op, binnen no time stond er 20-13 op het bord (gelukkig was die bidon weg -of leeg). Doordat de Rijswijk-spelverdeelster 2x een technische fout maakte en maar liefst 3 eenvoudige ballen door miscommunicatie zomaar op de grond vielen, wist Peelpush deze set eenvoudig met 25-15 naar zich toe te trekken.

In de derde set wisten onze meiden de druk op de toch al verdwaasde gasten verder op te voeren. Op een stand van 8-1 ging Inter Rijswijk voor de eerste time out. Met 2 aces, 1 kill-block en 2 keer gescoord was Mirna groot aandeelhouder in deze voorsprong. Na een knappe redding van de Rijswijkse libero lag het halve team nog verspreid over de vloer uit te hijgen toen Sil hen verraste met een doortikbal : 2-10. Ondanks de enorme service druk van Peelpush bleef Inter Rijswijk strijdbaar, te horen aan de oerkreten die vanuit het veld klonken. Met schreeuwen alleen win je echter geen punten. Met een ace wel. Mirna sloot zo de set af in stijl : 25-10

In de vierde set voor het bonuspunt treden Juul en Paula aan. Juul begint met 2 aces op rij (familie-dingetje ?) en weet in de spelverdeling regelmatig Paula te vinden die daar gretig gebruik van maakt door lekker te scoren. Op 8-3 is er alweer een gaatje geslagen maar met de 5 punten (en voor het eerst weer tokken !) in het zicht begint Peelpush toch wat slordig te worden. Inter Rijswijk knokt zich terug tot 10-10 waarop Angelique het tijd vind voor 30 seconden rust en peptalk. Aan het gejuich te horen lijkt deze (zeldzame) time-out van Peelpush het hoogtepunt voor de dames van Inter maar het blijkt te vroeg gejuicht. Peelpush loopt hierna uit naar 16-11 en is niet van plan om het bonuspunt weg te gaan geven. Als Loes nog even haar enthousiasme over het wedstrijdverloop laat horen met een imitatie van een lucht-alarm is het bijna gedaan met de wedstrijd en schrijven we 25-16 als eindstand in de 4e set.

De 17 aces deze wedstrijd staan in schril contrast met de vele fout services van vorige week en hebben zeker een verschil gemaakt. Nu snel tokken in de kantine (als we het nog maar weten) en een week lang genieten van een gedeeld eerste plaats. Dat voelt vertrouwd !

Meest recente berichten

Nieuws Categorien