Heren 1 weet niet te winnen in Den Dungen

Na de winst tegen Spaarnestad afgelopen zaterdag zou het natuurlijk fijn zijn om de winnende lijn door te trekken. De nieuwe tegenstander Donki Sjot had in datzelfde weekend met 3-0 verloren van Zaanstad, maar ook wij weten dat dit niets wil zeggen. Na een ritje van 50 minuten en wat andere wedstrijden die we konden bekijken vooraf traden we om 20:00 aan tegen de Dungense mannen.

In set 1 werd de toon direct gezet door Donki Sjot. De spelverdeler aan hun zijde liet zien wat ze hadden gemist in de wedstrijd tegen Zaanstad en begon direct met een serie sprongserves waar we het lastig mee hadden. Uiteindelijk bleef de opgelopen achterstand de gehele set staan en lukte het ons niet om langszij te komen. De Brabanders pakte deze set dan ook met een duidelijke 25-20.

Set 2 begon al iets beter, maar nog steeds was het niveau niet al te best. Het vuurtje leek een klein beetje gedoofd aan de zijde van Peelpush, maar toch bleven we in het spoor van Donki Sjot. Uiteindelijk kwam Bram in het veld voor Rikus voor een nieuwe impuls en kwam Jorne in het veld voor Reinout, maar dit haalde helaas niets uit. Met een nipte 25-23 trok Donki Sjot de set over de streep, wat voor Peelpush natuurlijk extra motivatie gaf om set 3 wél winnend af te sluiten.

En zo gezegd, zo gedaan! Set 3 verliep een stuk beter, met onder andere de servedruk die werd opgevoerd. De passlinie van Donki Sjot kreeg het een poosje wat zwaarder te verduren wat ons wat meer ruimte gaf om ons spel te spelen. Met 17-25 werd set 3 gewonnen door de Meijelnaren en was er weer een lichtje aan het eind van de Brabantse tunnel!

Toch bleek Donki Sjot niet van het padje af te krijgen, want in set 4 rechtten zij de rug. Hoewel er af en toe mooie rally’s te zien waren bleven de Dungense mannen op een voorsprong staan en lukte het Peelpush helaas niet om dit om te draaien. Dit resulteerde in een pijnlijke 25-21 en direct ook een 3-1 verliespartij.

Achja, even door de zure appel heen bijten en weer door! Aankomende zondag 3 Oktober staan we namelijk tegenover de Utrechtse studenten van USV Protos! Zij zullen er op gebrand zijn om de eerste punten van het seizoen te veroveren, maar wij willen deze punten natuurlijk maar al te graag in onze mooie Körref houden! Om 15:30 zal het eerste fluitsignaal klinken, dus zorg dat je er bij bent!