Peelpush D2 krijgt HAVOC D1 niet klein

De laatste uitwedstrijd van dit seizoen bracht ons naar Haps. Al bij het binnenrijden van het dorp stond de wedstrijd aangekondigd op het HAVOC-spandoek; blijft toch leuk, tegen een D1 team spelen. De laatste thuiswedstrijd van HAVOC D1 (en het aansluitende eindfeest) zorgde voor flink wat publiek op de tribunes aldaar. In het wedstrijdboekje stond nog de dames uit Haps extra gemotiveerd waren om te winnen omdat PD op de loer ligt maar door de uitslagen van de wedstijden eerder op de dag, was die hoop om PD te ontlopen inmiddels vervlogen. Een wedstrijd om niets dus maar daardoor waren beide teams niet minder gemotiveerd om te punten te pakken.

Die motivatie weet Peelpush in de eerste set in ieder geval om te zetten in rally punten. Bij 0-4 is de eerste time-out aan Hapse zijde al een feit ”en dan knipper je met je ogen en is het alweer” 0-7 (vrij gestolen citaat uit het wedstrijd boekje). Van deze zeven punten waren er maar liefst vijf door een fout van HAVOC. Na deze wake up call scoren ze hier en daar wel een puntje maar echt spannend wordt het nooit. Met 18-25 gaat de set dan ook makkelijk naar de Peelpoezen.

Geschrokken van de vorige set gaat HAVOC nu wat scherper uit de startblokken. Tot 7-7 gaat het gelijk op maar dan is het de thuisploeg die initiatief neemt en tot wel vijf punten uitloopt. Een time-out van Angelique op 15-10 zorgt voor de nodige rust want beetje bij beetje kruipt Peelpush weer dichterbij en is het 19-19 als we naar het einde van deze set gaan. Alles is dan weer mogelijk. Helaas houden de HAVOC-se dames het hoofd net wat koeler want deze set gaat verloren: 25-21.

De derde set slaan de meiden al snel een gaatje van drie á vier puntjes dat ze een hele poos vast weten te houden. De rally’s zijn lang en aan beide zijden van het net wordt stevig verdedigd. Op 16-19 neemt de coach van HAVOC een time-out die het keerpunt in deze set lijkt te zijn. Vanaf hier scoort HAVOC aan de lopende band en weet Peelpush slechts 2 punten te maken. Teleurgesteld zien we deze set dan ook door de meiden uit Haps gewonnen worden: 25-21.

Om nog zicht op de overwinning te houden, moet de volgende set gewonnen worden. Tot 9-9 denkt HAVOC er hetzelfde over maar dan nemen onze meiden weer afstand. Via 10-14 en 15-20 beginnen we met een riante voorsprong aan de big-points. Zonder al te veel moeite zien we binnen no-time acht set points staan. Vier daarvan weten de dames van HAVOC met hangen en wurgen nog weg te poetsen maar het wordt vandaag toch een vijf-setter want de vierde set gaat naar ons: 20-25.

Het lijkt of alle inspiratie en motivatie in de vierde set is gestoken want zo lang als de rally’s in de voorgaande sets duurde, zo snel had HAVOC het in deze tie-break voor elkaar om Peelpush op de knieën te dwingen. Onze meiden kwamen er gewoon niet aan te pas. Bij de kant-wissel keken we al tegen een 8-4 achterstand aan en in datzelfde tempo maakte HAVOC een eind aan deze wedstrijd : 15-9.

Helaas, winst was natuurlijk leuker geweest maar gezien het feit dat er niets meer op het spel stond, zal niemand er waarschijnlijk minder om slapen. En eerlijk is eerlijk, HAVOC heeft terecht gewonnen vandaag. Volgende week een vrije dag en dan de laatste wedstrijd van dit seizoen, thuis tegen SOMAS/Activia D2. Nog één keer knallen tegen een team dat slechts twee punten boven ons staat. Ook dat is slechts een wedstrijd om de eer maar die zullen de meiden graag in Meijel willen inlijsten !