Heren 1 laat geen (roei)spaan heel van Compaen

Met een goed gevoel na de vorige overwinning op Compaen in Oostzaan gingen wij voor de laatste keer dit seizoen onze thuisbasis opbouwen. Het ging allemaal erg vlot en we zaten binnen 20 minuten al aan de overheerlijke soep die onze lieve Christel altijd maakt voor ons (dankjewel Christel). Nadat onze buikjes vol zaten en onze altijd inhoudelijke teambespreking erop zat was het tijd om te gaan omkleden. Helaas kwam Bram Griever, die deze keer de shirtjes mocht wassen, op dat moment erachter dat hij in alle haast de shirtjes tas was vergeten. Bram heeft meteen de hulptroepen gebeld en die zijn met spoed naar de wedstrijd gereden (dankjewel papa Bram). Totdat de hulptroepen konden arriveren moesten we dus iets anders. Gelukkig heeft iedereen een trainingspak aan voor de wedstrijd en konden we in ieder geval beginnen met de warming up. Ondanks alles kwamen de shirtjes precies op tijd binnen en konden we zoals gepland beginnen aan de wedstrijd.

We begonnen de eerste set gelijkwaardig en maakten aan beide kanten mooie acties. Wat slordige balletjes in het achterveld en er kwam een time out van Compaen. Wij bespraken de verdediging en wisten dat we net iets scherper moesten zijn. We kwamen terug en waren dan ook scherp, er vielen geen onnodige ballen meer in en wisten uit de verdediging ook te scoren. We merkten ook dat we vanaf het eerste moment druk moesten zetten met onze service om Compaen het moeilijk te maken. Deze strategie pakten we op en we merkten ook dat dat ons net de puntjes gaf die Compaen niet kon terug pakken. Minder goede pass bij Compaen zorgt er dan voor dat er geen goede set-up komt en de aanvallers ook makkelijker af te blokken zijn.. Maar helaas dacht de scheids daar anders over. Die had medelijden en gaf ballen uit die vrij duidelijk in waren. Maar goed, met onze service druk pakten we de set door en eindigden we op een stand van 25-21. Op naar de tweede set.

We gingen de tweede set in met natuurlijk dezelfde strategie en dat was de service druk hoog houden. Maar voordat we konden gaan serveren begonnen we met wat schoonheidsfoutjes. Compaen wist op wonderbaarlijke wijze de ballen erin te slaan en ons lukte het niet om het af te maken. Eenmaal uit deze dip wisten we meteen de service druk erop te leggen en de achterstand in te halen. Compaen deed er alles aan om ervoor te zorgen dat we niet zouden uitlopen, ze gebruikten elke wissel die ze hadden. Ondertussen vond de spelverdeler het een slim idee om de tweede bal nog eens door te tikken, maar wij zijn slimmer dat dan en zaten er mooi bij. We ging als een wals door en voor het laatste punt mocht onze internationale aanwinst Sasha serveren. Hij deed dit natuurlijk perfect en serveerde een ace om de set af te ronden met 25-17.

De laatste set werden er wat wissels ingebracht. Spelverdelers en libero’s wisselden. Op de eerste aanraking van Bram de spelverdeler na ging de set erg soepel. We wisten wederom de service druk hoog te houden en bijna elke rally te winnen. Compaen kon niks meer tegen onze hoge (aanvals)druk. We wisten deze set daarom ook te pakken met een ruime 25-14.

Over 2 weken de aller laatste van dit seizoen tegen de kampioen van dit seizoen Volley Tilburg. Het beloofd een spannende wedstrijd te worden en een feestje naderhand natuurlijk.