Dames 2 Peelpush blijft koploper ondanks nodeloos verlies

Zaterdag jl. stond de topper tussen Peelpush (no. 1) en Volley Meerkerk (no. 2) op het programma, tevens de laatste wedstrijd van de 1e competitiehelft. Jeugd versus ervaring zullen we maar zeggen getuige het mooie wedstrijdboekje waarin de teams netjes voorgesteld worden.

Tevens de eerste wedstrijd dat er al getokt werd vóór de wedstrijd vanwege de kleinvee-tentoonstelling die eveneens in sporthal de Linde gehouden werd (werd er uiteindelijk toch nog ergens getokt, helaas niet door onze dames).

Nodeloos verlies ? Ja, te veel persoonlijke fouten en te weinig overtuiging  in pass en aanval. Verder vielen er te veel ballen te gemakkelijk op de grond. Uiteraard ook de credits aan tegenstander Meerkerk die de druk er vol op hield en op één of andere manier hun nr. 10 (middenaanvalster) continu in stelling konden brengen.

Onder de ogen van flink wat meegereisde supporters begonnen onze meiden nerveus en keken al snel tegen een 0-3 achterstand aan. Een foutservice van Meerkerk bracht ons 1e punt op het scorebord. Op 3-4 leken we in de wedstrijd te komen maar door een aantal pasfouten liep Meerkerk weer uit naar 4-7, wat Angelique aanzette een time-out te nemen. Met resultaat want na een serviceknaller van Loes was de stand op 8-8 weer in evenwicht. Vervolgens bleef het stuivertje wisselen tot 16-16. Met een mooie omloop van Loes en een service-ace kwamen we 2 punten los, waarop de coach van Meerkerk een time-out nam. Peelpush scoorde vervolgens nog 2 punten en kwam hiermee op 20-16 en even later 21-17. Dat moet je normaliter uitspelen, maar helaas…..Meerkerk kreeg weer grip op de wedstrijd, kwam in de juiste rotatie en trok de set naar zich toe met 25-23.

De kwamen we nog wel op een 2-0 voorsprong, maar vervolgens stokte de aanval en kwam Meerkerk op een 2-7 voorsprong. Helaas wisselden goede momenten zich af met persoonlijke fouten. Vervolgens knokten we ons terug in de wedstrijd door van een 4-9 achterstand terug te komen naar 10-10. Op 14-12 zaten we aan de goede kant van de score maar konden deze niet uitbouwen. Het bij vlagen uitstekende spel werd dan weer teniet gedaan door een foutservice of een die uit zou vallen nog proberen te pakken. Meerkerk pakte het koelbloedig over en pakte de set met 25-17.

Nu niet bij de pakken neerzitten en punten pakken. Zo gezegd, zo gedaan. Sil en Juul kwamen in het veld, maar in 1e instantie leek het erop of Meerkerk nu definitief de deur in het slot ging gooien, met tussenstanden van 0-2 en 1-5. Blokkeringen van Ayla, Juul en Loes, een 3-meter van Ayla en een pipe-aanval van Sanne brachten ons weer een 11-9 voorsprong. Op 12-11 pakten we 5 punten op rij voordat de coach van Meerkerk een time-out nam, blijkbaar wederom hopend op een revival van zijn team. Het 18e punt maakte Mirna met een KILL-BLOCK in hoofdletters op no. 10. Met 22-15 op het scorebord speelden we de set nu wel professioneel uit en wonnen deze met 25-18.

Zou er dan weer een narrow escape inzitten net als vorige week ? Zou de prognose van Volleybal.nl toch nog bewaarheid worden ? We begonnen in ieder geval goed met tikballen van Juul en Ayla en liepen via 3-0 uit naar 7-3. Vervolgens een akelig moment waarbij Sanne bijna gespiest werd door de omklappende antenne. De 2e scheids had deze al een paar keer moeten rechtzetten en nu raakte deze los. Werk aan de winkel voor de materiaalman van Meerkerk want had zo maar verkeerd kunnen aflopen. Nadat we op 10-4 waren gekomen kregen we blijkbaar opeens pap in de benen. Nijkerk maakte 10 punten, wij 1 (!).

Nodeloos verloren dus ? Ja, dat mag niet gebeuren ! Op 17-21 zag iedereen de bui al hangen en ging de set uiteindelijk gemakkelijk naar Meerkerk, waarbij Meerkerk het laatste punt cadeau kreeg van de scheidsrechter. Hatseflatse ballen van netspelers van Meerkerk in de set mochten doorgaan maar een zuivere setup van Maud op setpunt nota bene werd afgefloten. Zelfs de meiden van de Meerkerk waren zo sportief om dit onterechte punt zelfs in hun wedstrijdverslag te zetten. Blijkbaar had de scheids een vliegje in zijn oog of gewoon geen zin meer in een 5e set……………

Slechts 1 puntje mee naar Meijel en dat is voor het eerst dit jaar. On the bright side: we gaan in januari de 2e competitiehelft in met 2 punten voorsprong op Volley Meerkerk en 4 punten op Next Volley Dordrecht dat met 4-0 van Ledub gewonnen had. Beide teams hebben we nu ‘uit’ gehad en mogen zich voorbereiden op een warm welkom in de Körref. Nu effe pauze en tot in 2020 dan maar…… en Feliz Navidad (wat zoiets betekent als Vrolijk Kerstfeest).