Dames 1 verliest 5-setter in Sliedrecht

Na onze winst op Voltena van afgelopen donderdag moesten we al snel de focus verleggen op onze volgende tegenstander. Na 1 dagje rust werd er namelijk alweer afgereisd naar Sliedrecht, de nummer 3 in de B-poule, en nog kanshebber voor de kwartfinale. Maar daarvoor moesten ze wel met dikke cijfers van ons winnen. Dat lieten wij niet zomaar gebeuren.

De eerste set startte gelijk op. Via een stand van 2-2, 4-4 en 8-8 liep Sliedrecht wat uit via 13-10 en 16-13. In deze eerste helft van de set waren er aan beide kanten veel fouten gemaakt, met name op de serve. Tijd voor een time-out op 18-14. We kregen de achterstand helaas niet meer bijgetrokken. Op het eind van de set nog een lekker killblock van Heleen en Nina. Maar dat maakte helaas geen verschil meer. De eerste set ging met 25-18 naar Sliedrecht.

Set 2 startten we met 2-0 achterstand. Maar een paar killblocks van Laura en een ace van Wies bracht de stand op 2-5. Via 7-7 scoorde Paula een perfect tikballetje. We stonden weer voor! Er volgde nog een killblock en zo kwamen we wat meer op voorsprong te staan, 11-14. Gedurende de rest van de set bleven we 2 of 3 puntjes voorstaan. Tot 19-19, Sliedrecht kwam wat bij en dan werd het toch weer een spannend seteinde. Op 20-19 pakte Sliedrecht weer voor het eerst de voorsprong. Het werd 23-23 en een ace van Laura bracht ons op setpoint. Deze benutten we helaas nog niet direct maar we pakte daarna de set met 24-26.

Op naar set 3. Deze starten we direct met twee killblocks van Juul en Nina. Via 5-5 trok de stand zich weer gelijk. De stand blijft gelijk opgaan tot aan 14-10. Sliedrecht begon van dat moment wat uit te lopen en wij bleven tegen een achterstand aankijken, 19-13. Bij 21-19 kwamen we nog dichtbij maar verloren we de set met 25-21.

Set 4 startten we met een iets andere opstelling. Loes en Anouk kwamen het veld in en ook startte Heleen dit keer in de basis samen met Lieke. We begonnen met een 2-0 achterstand. Na een servefout aan beide kanten werd het 4-3. We voerde onze servedruk op en Sliedrecht had even wat moeite met de pass, we kwamen op een 5-8 voorsprong te staan. Paula bleef goed serveren en Wies sloeg de ballen erin, 5-10. We hadden een goed blok en een goede verdediging. Via 7-12 werd het 8-17. We sloegen een paar ballen in het blok waardoor Sliedrecht wat puntjes kan pakken, 13-21. Mede door een foutserve van Sliedrecht wordt het 15-23. Nog 2 puntjes te gaan! Maar in plaats van dat wij deze netjes zelf afmaken en scoren maakt Sliedrecht er 5 op rij 21-23. We wonnen de set alsnog met 22-25.

Op naar de 5e set, we kwamen op een 4-1 achterstand. We hadden meer moeite om punten te scoren. Op 7-4 volgde dan ook al de tweede time-out. Via 12-8 verliezen we de set met 15-9 en de wedstrijd met 3-2. Helaas. Een wedstrijd met ups en downs. Komende donderdag alweer onze laatste wedstrijd van dit seizoen. We spelen dan thuis tegen Utrecht.