Heren 1 verliest spannende vijfsetter van Taurus

Voor de wedstrijd van afgelopen zaterdag mochten we ons in het mooie Meijel opmaken voor een heuse strijd tegen de stieren uit Houten. Dit was een belangrijke pot voor allebei, omdat wij onze promotie konden vaststellen, maar ook omdat Taurus nog in de race is voor de promotie als ze deze pot zouden winnen. Druk op de ketel dus, en dat was nogal te merken in set 1.

Wij begonnen de wedstrijd vrij moeizaam. We kwamen er passend niet helemaal lekker doorheen en maakte zelf veel service-fouten. Taurus was verdedigend sterk en zorgde ervoor dat wij er niet helemaal aan toe kwamen. Dit leidde tot een uitslag van 17-25 voor de mannen uit Houten.

In de tweede set begon het motortje warm te draaien. De service begon lekker te lopen en we haalden zelf ook wat balletjes van de grond. Het offensief van ons liep op alle cilinders en we namen deze set geen gas terug. We eindigde de set met een hele overtuigende 25-12 overwinning.

Vanaf de derde set werd de wedstrijd een heuse oorlog. Een paar discutabele acties van Taurus, die er álles aan deden om de wedstijd te winnen, en de scheidsrechters was het “a heated game”. We liepen in set 3 weer een beetje achter de feiten aan, waardoor de set eindigde in een 21-25 verlies.

De 4e set begon een beetje zoals in set 1 en 3. We begonnen met een achterstand en liepen de hele set een beetje achter de feiten aan. We stonden halverwege de 4e set met 18-13, waarna er een dubbele wissel inkwam om het tij te keren. We kwamen terug tot 20-18, waarna Brent het weer overnam van “Grievah”. We kwamen achter met 22-19, waarna een goede reeks ons terug bracht tot 23-23. We hadden het momentum met ons waardoor we de set konden doortrekken. Dit leidde tot een extreem spannende 5e set.

In de 5e set was het begin van de set weer niet helemaal lekker. We kwamen op een 3 punten achterstand met 10-7. Na een reeksje van ons kwamen we weer terug op gelijke hoogte bij de 13. Het ging over en weer tot 15-15, waarna 1 goede middenaanval van Taurus en een aparte beslissing van de scheidsrechters ervoor zorgde dat de set voorbij was. Dit betekent dus dat we met 2-3 verloren hebben. Als we achteraf kijken naar ons resultaat, denk ik dat we best tevreden kunnen zijn. We hadden graag de promotie vast willen stellen in onze thuisbasis, maar Taurus was net een stapje te groot zaterdag. Nu ligt de focus op de wedstrijd van zaterdag, waarbij we 3 puntjes kunnen halen om de promotie te bereiken. We reizen af naar Voorschoten om de Kangeroes een koekje van eigen deeg te geven.