Dames 1 pakt drie punten!

Afgelopen donderdag stond de doordeweekse thuiswedstrijd tegen Voltena op de planning. De uitwedstrijd tegen Voltena hadden we met een overtuigende 3-0 gewonnen. We gingen voor herhaling.

We begonnen de eerste set met een 1-4 achterstand door wat slordigheden. Met een mooie omloopbal van Loes kwamen we weer gelijk met 5-5. We kwamen steeds beter in ons spel gedurende de set wat zorgde voor een voorsprong van 14-10. Deze voorsprong hielden we vast tot het einde van de set. De eerste set werd gewonnen met 25-21.

We begonnen goed aan de tweede set. Door een mooie verdediging van Anouk en een hard ingeslagen bal door Wies die hem werd het 3-0 en uiteindelijk 6-0. Door wat eigen foutjes lieten we Voltena terugkomen tot 6-4. Maar we herpakte ons en hielden de voorsprong. De tweede set maakte we ook een stuk minder servicefouten. We bleven onze punten maken en het blok stond goed, wat zorgde voor 15-11. Toch kwam Voltena tot gelijkstand met 19-19 en werd het nog even spannend. Maar al snel maakte we weer de punten en via een eindspurt wonnen we met 25-20.

De derde set was aangebroken, waarin Yannah haar debuut maakte bij dames 1. Ook deze set begonnen we weer met een voorsprong met 5-2 en hielden we vast tot 13-10. Voltena kwam terug in de wedstrijd, we verloren de voorsprong en het werd 16-20. Met twee mooie killblocks kwamen we weer dichterbij. De big points gingen gelijk op en het werd nog erg spannend. Maar Lieke maakte daar een einde aan. Met een mooi eenmansblock maakte ze het laatste punt en wonnen we de set met 25-23.

Eindelijk weer een keer gewonnen voor eigen publiek! Aankomende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Sliedrecht op het programma om 20.00. Je kunt de wedstrijd volgen via de livestream. We hopen er een mooi potje van te maken.