Dames 1 pakt één punt in 5-setter tegen Utrecht

Afgelopen zondag 17 december stond de wedstrijd tegen De Hollandse Pot Enzo VV Utrecht gepland. Voor vele mensen een hele mond vol, dus we houden het lekker op Utrecht. Na 2 eerder gewonnen wedstrijden van de afgelopen weken en een plotselinge vrije woensdag waren we helemaal ready en extra gebrand om weer te strijden voor de winst. De uitwedstrijd in de eerste helft van het seizoen werd helaas verloren met 3-1, maar daar zat zeker potentie in dus we wisten dat er wel wat te halen viel.

We begonnen de wedstrijd met een kleine achterstand maar na een stand van 18-14 weten we de set te winnen met 23-25. Dit onder andere door onze goede service en wat lekkere steekjes van Laura.

De tweede set raakten we de focus een beetje kwijt en maakten daardoor teveel eigen fouten. Ook Utrecht bleef de ballen op allerlei manieren van de grond afhalen waardoor het voor ons lastiger werd om te scoren. We verloren deze set met 25-17.
De derde set begonnen we ook weer met een kleine achterstand, maar weten we dit met wat mooie omloopjes van Nina en wat lekkere balletjes langs de lijn geslagen van Paula de stand weer om te draaien. Na een korte (lange) onderbreking van welgeteld 13 minuten kunnen we eindelijk onze voorsprong van 19-21 doortrekken naar setwinst.

De vierde set zette Utrecht het goede spel vanuit set 2 weer door en ook deze weten we niet te winnen, dus tijd voor een vijfsetter…
Ook de vijfde set kijken we weer snel tegen een achterstand aan. We komen nog terug tot 10-12 maar weten deze helaas niet meer in te halen.

De wedstrijd werd uiteindelijk helaas verloren met 3-2. We hebben zeker veel mooie dingen laten zien en gaan weer vol energie de nieuwe trainingsweek in. Komende zaterdag spelen we namelijk de bekerwedstrijd tegen Draisma Dynamo (uit), hopelijk zien we jullie daar!