D2 speelt 5-setter tegen Vives D1

De laatste van het jaar alweer. Peelpush mocht het in IJsselstein opnemen tegen de nummer 2 VIVES D1.

Set 1 gaat in het begin redelijk gelijk op. Veel lange rally’s die om en om gescoord worden, wat zorgt voor een stand van 7-6. Vives is deze set sterker en loopt uit. Dankzij een mooie bal van Pim weten we nog een mooi punt te scoren, maar Vives wint de eerste set met 25-13.

In de tweede set zijn de rollen omgedraaid en weten wij, dankzij een lekkere bal van Mirna door het midden, een voorsprong te pakken van 4-8. Het gat van 4 punten weten we mooi te behouden. Sanne slaat een slim punt via de handen wat zorgt voor een stand van 14-18. Onder druk van allemaal trommelaars en toeters weet Yannah er op setpoint een goeie service uit te knallen, wat zorgt voor een aanval voor ons. Pim maakt die aanval snoeihard af, wat resulteert in een 19-25 in set 2.

De derde set weet Peelpush de lijn door te trekken. Het komt op een 10-8 voorsprong dankzij een mooie bal rechtdoor van Sanne. De voorsprong wordt langzaam uitgebouwd en Peelpush blijft er op los scoren. Een rally waarin Lieke de ballen van de grond houdt en Sil de aanvalsters bedient wordt gewonnen door een hele lekkere aanval van Renske. Op setpoint voor Peelpush is het Mirna die door het midden het beslissende punt maakt, ook set 3 gaat met 15-25 naar Peelpush.

De vierde set loopt niet zoals gehoopt voor de meiden uit Meijel. Vives neemt het voortouw en zet Peelpush al snel op een ruime achterstand. Renske weet er nog een mooie bal in te slaan wat zorgt voor een stand van 19-11, maar helaas is dat niet genoeg om nog aan te kunnen haken. Set 4 gaat met 25-16 naar Vives.

Een allesbeslissende 5e set dan. Hij wordt door Vives sterker gestart wat ervoor zorgt dat het thuisspelende team met een 8-4 voorsprong de kantwissel ingaat. Foutservice van Vives betekent 12-9 voor de meiden uit IJsselstein. Peelpush laat zien dat ze vechten voor elk punt en weten de stand gelijk te trekken tot 13-13. Helaas is het Vives dat de laatste 2 punten weet te scoren. De set gaat met 15-13 naar hen.

Helaas geen winst voor Peelpush aan het einde van het jaar. Voor nu zijn we even wedstrijd vrij. In het nieuwe jaar zul je weer van ons horen, op 13 januari staat de eerste thuiswedstrijd tegen Roosendaal op het programma, hopelijk zien we jullie dan weer. #VAMOS