Dames 1 komt net tekort tegen Sneek

Afgelopen weekend was het zover. De verre uitwedstrijd naar Sneek stond op de planning. De thuiswedstrijd tegen Sneek hadden we nipt verloren met 3-2, dus was het tijd om dat recht te zetten.

Na een lange reis konden we dan eindelijk beginnen aan de eerste set. We begonnen met een 3-0 achterstand. Maar dankzij een ace en een punt van onze libero Lynn stond het al snel 3-3. De pass lag goed en de kansen die daar uit voortkwamen werden dan ook goed benut. Een blokje van Wies zorgde voor een 4-8 voorsprong. Een mooie service reeks van Laura bracht ons tot een stand van 9-15. Maar door wat eigen fouten komt Sneek terug tot 15-16. We weten de voorsprong toch nog vast te houden en komen als eerste aan bij de ‘big points’. Sneek maakt het nog even spannend, maar we pakken de eerste set met 23-25!

De tweede set loopt gelijk op tot 4-4. Daarna pakt Sneek al snel een voorsprong met 7-4. Na wat lange rally’s komen we met een mooie omloopbal van Nina tot een stand van 13-16 te komen. Deze voorsprong houden we vast en we komen met 17-20 als eerste bij de ‘big points’. Een ace van Juul C zorgt voor een stand van 19-21. Hierna weten we even geen punten te scoren en wordt het 23-23. De punten vallen nu aan beide kanten. Bij een stand van 25-26 weet Juul K de bal hard binnen de lijnen te slaan. 26-26! Helaas weten we de laatste twee punten niet meer te maken en slaat Sneek de laatste bal binnen. We verliezen de tweede set met 28-26.

Het staat nu gelijk in sets en beginnen met de derde set. We beginnen niet goed aan deze set. We verwerken de ballen niet goed en Sneek maakt daar gebruik van. Het staat 7-2. Sneek loopt verder uit tot 12-4. We blijven deze achterstand houden tot 22-14. Hierna komen we langzaam terug. Een succesvolle aanval van Heleen zorgt voor een stand van 22-18. Maar ook Sneek maakt nog steeds punten en zorgt voor een setpoint voor Sneek. 24-21. Door een goede service van Lieke krijgen we de bal terug over het net en slaat Juul K hem hard binnen. Het staat nu 24-23. Maar helaas slaat Sneek over ons blok heen en weten we de laatste bal niet te verdedigen. We verliezen deze set met 25-23 door te veel eigen fouten en slordigheden aan het begin van de set.

We beginnen de vierde set goed en komen tot een stand van 3-6. Deze voorsprong weten we vast te houden tot 8-14. Daarna lukt het ons niet meer om voorbij het blok van Sneek te komen en het staat gelijk. 16-16. Sneek pakt door en we weten geen punten meer te maken. We verliezen de laatste set met 25-18.

Kortom het was een spannende wedstrijd, waar meer had ingezeten. Het was in ieder geval een wereld van verschil met onze wedstrijd van vorige week. Even uitrusten is er dit keer niet bij. We spelen namelijk maandag 22 januari alweer de volgende wedstrijd. En wel om 20.00 tegen de dames van Somas/Activia in Sint Anthonis. We hebben jullie hard nodig en hopen jullie te zien op de tribunes! En lukt dat niet volg dan onze wedstrijd via de livestream!