D2 verslaat Next Volley Dordrecht D1 in strijd om plek 3

Na de 4-0 overwinning vorige week op Roosendaal, mocht Peelpush de dames van NEXT Volley Dordrecht verwelkomen in de Körref. Voor de wedstrijd deelden ze de derde plaats, maar daar wilde Peelpush graag iets aan doen.

De eerste set start Peelpush goed en pakt het een voorsprong van 4-3. Dordrecht weet terug te komen en pakt een voorsprong van 8-13. Een mooie bal rechtdoor van Sanne zorgt ervoor dat we aansluiting blijven houden. Op een stand van 17-21 in het voordeel van Dordrecht is het Mirna die met een slimme tikbal de inhaalslag inleidt. Dankzij veerkracht en een hardwerkend team slepen we de eerste set eruit, we winnen deze met 26-24.

Set 2 wordt heel sterk gestart. Peelpush zet Dordrecht, mede dankzij een lekkere aanval van Renske, al snel op een 7-1 achterstand. Na een ace van Lette, die zorgt voor een stand van 14-2, worden de trommels en toeters op de tribune nog eens hoorbaar. Een goeie service van Renske zorgt voor een stand van 20-9, waarna Pim de tweede set binnen slaat. Ook set 2 winnen we, dit keer met 25-15.

In set 3 heeft Peelpush het wat lastiger met de tegenstander. Dordrecht pakt een voorsprong van 11-19. Een goede pass van Lieke, setje van Sil en een mooie aanval door het midden van Mirna zorgt voor een puntje voor Peelpush, maar Dordrecht houdt de voorsprong en pakt set 3 met 16-25.

Set 4 wordt beter gestart. Bal uit is punt voor Peelpush, en dankzij nog een cadeautje staat het halverwege de set 13-14. Een blok van Mirna en Renske zorgt ervoor dat we met een minimale voorsprong de big points ingaan. Lange rally’s en mooie ballen zorgen voor een spannend einde van set 4. Uiteindelijk is Peelpush sterker en wint het de set met 25-21.

Een heerlijke overwinning die ook nog eens belangrijk is voor de strijd om de tweede en derde plek. Kortom, heerlijke zaterdag met een lekkere uitslag. Volgende week hebben we een weekend vrij, maar daarna zullen we het in eigen hal opnemen tegen Activia D2, tot dan! #VAMOS