Peelpush Dames 2 gelooft niet in de Sint of toch ?

Zaterdag was het de beurt aan ODI uit Oost-, West- en Middelbeers, om aan te treden tegen de trotse koploper van 2A, zijnde ons Peelpush Dames 2-collectief. ODI getraind en gecoacht door de in een mooi-geel-is-niet-lelijk gestoken trainingsjack Roel Coenen, wiens elektrische auto het vandaag wél deed. Een sympathiek team dat in de onderste regionen bivakkeert, maar veel beter spel liet zien dan je zou verwachten gezien de stand. Zou het Volleybal.nl algoritme dan toch over geheime informatie beschikken, gezien de prognose van 3-2 ? Hoe leuk het in de kantine vooraf ook was, cadeau’s zouden er van beide kanten niet gegeven worden.

Er was weer sprake van een relatief hoge opkomst in de Körref en de toeschouwers konden genieten van de virtuositeit van de door Lindy gecontracteerde Top-DJ Hennie. Het maakt het er allemaal nog een beetje leuker op, hier moeten we een gewoonte van maken. Angelique had eindelijk de beschikking over een volledig fitte selectie en kon combineren dat het een lust was (en dat ook deed).

Peelpush liep in de 1e set gelijk uit naar een 6-1 voorsprong, waarop Roel gelijk een time-out pakte. Met resultaat, want de ODI-dames kwamen terug tot 11-9. Gesterkt door Metallica’s Thunderstruck zette Peelpush orde op zaken en liepen de meiden uit naar een 20-11 voorsprong, mede door een fantastische redding van achtereenvolgens Guusje en Sanne. Naarmate het einde van de set naderde wist ODI steeds vaker de side-out te spelen maar met gallery-play van Maud met een tikballetje achterover (waar ze patent op heeft) en een 3-meter uit het boekje van Ayla hield Peelpush met gemak de voorsprong vast. Lindy had inmiddels de plek van de goed scorende Juul overgenomen en maakte nu ook weer de eerste meters voor aan het net en niet onverdienstelijk. Uiteindelijk kwam de 25-19 op het scorebord.

In de 2e set kwam Lynn na lang blessureleed in de basis en nam Sil het stokje van Maud over. Het 1e punt was gelijk voor Peelpush met Ayla die een bovenhandse bal parallel aan het net aan de andere kant van het veld wist te positioneren. Hennie switchte ondertussen op 3-1 vlekkeloos over van Queen’s “I will rock you” naar “The winner takes it all” van ABBA na een kanonskogel van Mirna die ons op 5-2 bracht. Een beetje te vroeg want vanwege o.a. netfouten en servicefouten kwam ODI op een 12-9 voorsprong. We vergaten ook even te scoren…… Op 16 kwam Peelpush pas weer langszij en toen was er ook geen houden meer aan, deze set ging dan ook met 25-20 de boeken in.

In de 3e set bleven onze stormrammen 19 (Ayla) en 20 (Juul), zie Trivos-verslag, aan de kant. Al snel werd een 0-2 omgezet in een 5-2 voorsprong, waarna een iets mindere fase kwam waar met name de gespeelde pipes, ondanks André’s “Bloed, zweet en tranen”, geen resultaat opleverden. Op 14-10 waren er wel tranen toen een aanvalster van ODI door de enkel ging en Jeanine (Guusje’s moeder, red.) medische bijstand moest verlenen. Ondanks het gescoorde punt werd de gegeven dubbelfout toch sportief geaccepteerd. Wat de scheids echter niet accepteerde was dat Juul aan de kant met een volleybal aan het spelen was. Guusje moest nog flink in actie komen toen Lindy even vergeten was dat ze ook vanuit het achterveld mocht aanvallen. Een killblock op 22-18 bracht de stand op 23-18, ODI’s time-out had weinig effect meer, de set ging met 25-18 naar de geel-blauwen.

n de 4e set bleef het voormalig HHC-trio Sanne, Guusje en Ayla in zijn geheel aan de kant en kon Juul weer even lekker ‘legaal’ ballen en die ballen erin knallen (leuke tekst voor een Sinterklaasgedichtje). Lieke viel prima in en ODI was inmiddels murw gespeeld en liet nu toch wat vaker steken vallen, met name aanvallend. De afstemming tussen Sil en Loes op de omloop liep goed en onder de zoetgevooisde klanken van John Denvers “Take me home country roads” brachten de Meijelse meiden ook deze set met 25-18 naar huis. Complimenten aan Roel en zijn team, ze spelen verzorgd en gevarieerd volleybal en verdienen hiermee meer punten (maar niet van ons).

Al met al geen 10 met een griffel maar wel een dikke voldoende. Niet écht in de problemen gekomen, geen puntje gemorst en dát heeft Volley Meerkerk wel gedaan tegen HLB van Daal ! Next Volley Dordrecht is nu tweede op 3 punten. Volley Meerkerk staat nu 9 punten achter ons maar kan volgende week bij een 4-0 winst op Spivo weer op 4 punten komen. Onze meiden spelen pas de 30e november weer, een uitwedstrijd (ook) tegen Spivo. Gewoon zoet blijven de komende twee weken en dan de cadeautjes (in de vorm van punten) mee terug nemen naar Meijel. Deal ?
Oh ja, voor wie het niet wist: de wedstrijdverslagen worden ook altijd gelijk door Vizier op Volleybal op de site gezet. Een aanrader!

Door Frank Severens

Meest recente berichten

Nieuws Categorien