Peelpush D2 walst over Zaanstad heen in eigen huis

Voor de derde thuiswedstrijd dit seizoen zijn de dames van Merkala Zaanstad D1 vandaag te gast in de Körref. In de eerste gingen onze meiden hard onderuit (0-4 tegen Dinto) en de vorige wedstrijd in Meijel was een close call (2-3 tegen Inter Rijswijk) dus logischerwijs staat er voor deze pot winst op het menu. Speciaal daarvoor heeft Wim Simons, de huisfotograaf, zijn camera opgepakt om een mooie reportage van de wedstrijd te maken. Over publiek niets te klagen; Dames 1 heeft het grootste deel van de wedstrijd zitten kijken aangezien zij na onze wedstrijd nog aan de bak mogen. Snel beginnen dus maar.

Het begin is prima als Zaanstad de eerste service uit slaat. De trend lijkt gezet als na een aantal mooie aanvallen van Peelpush het gat 4 punten bedraagt en de dames uit Zaanstad even 30 seconden aan de zuurstof gaan. Dat Renske heeel hard kan slaan wisten we al en ook nu laat ze dat 2 keer achter elkaar zien. Als vervolgens in de rally Lieke bijna omver wordt geslagen, wordt dat weer door een poeier van Renske afgestraft: 15-9. De voorsprong loopt verder op en op de stand van 22-13 vindt Mirna dat ze er zelfs wel een potje voetbal van kan maken maar ondanks de redding met haar voet gaat de deze rally toch naar de tegenstander. Maar veel verder zal Zaanstad niet komen want de laatste service vanaf de andere kant wordt door de scheidsrechter uit gegeven (waar die ook net zo goed op de lijn had kunnen zijn geweest): 25-16.

De tweede set begint ook voortvarend. Sanne weet 2 aces achter elkaar te produceren, Loes is verantwoordelijk voor 2 kill blocks en als we Mirna “JA, HIER !!” horen schreeuwen, weten we eigenlijk al genoeg; ook die bal gaat tegen de grond aan ! Het is dan inmiddels al 12-3. Renske weet ook nog eens 2 aces op rij te maken (bijna 3 als het net een beetje meegewerkt had). Veel meer valt over deze set niet eens te schrijven. Onze meiden houden Zaanstad onder de 10 (waarvan 4 foutservices van Peelpush): 25-9. Ik begin toch te denken dat de Chinese tomatensoep van voor de wedstrijd feitelijk een Sittardse toverdrank was…

Wat op de tribune opvalt is de stoïcijnse, haast onverschillige houding van de coach uit Zaanstad. Zou de 2-0 achterstand (en afstraffing in de tweede set) hem daadwerkelijk niets interesseren of kan ‘ie het nog niet helemaal geloven ? De Peelpoezen hebben daar echter geen boodschap aan en zijn van plan gewoon door te walsen in de derde set. Dat gaat minder makkelijk dan gehoopt want tot aan de 9-9 weten de dames van Zaanstad aardig bij te blijven. Daarna trekt Peelpush even door tot aan de 15 maar weer weet Zaanstad aardig dichtbij te komen. Het is Pim die vervolgens het spreekwoord “

‘3x scheepsrecht’ even uitlegt. Na een bal uitgeslagen te hebben en een rally later in het net, krijgt ze toch het vertrouwen van Bregje en dus weer de set up die ze dit keer wel hard en cross tegen de planken werkt. Daarmee lijkt het verzet van de tegenstander gebroken. Ze weten op een ace na geen punten meer te scoren waar Peelpush dat niet verzuimt. Een lekker doortikballetje van Bregje, een gave omloopbal van Loes , nog een foutservice van Zaanstad en uiteindelijk het laatste punt van Pim: 25-18. Vanaf de tribune wordt het Tok-lied alvast ingezet om de meiden nog wat extra motivatie mee te geven om de volle buit vandaag binnen te harken.

In de vierde set geeft Angelique de kans aan Fenne en Yannah om hun visite kaartje af te geven. Al snel lopen de meiden uit tot 6-1. Renske moet gedacht hebben dat als Mirna in de eerste set kan voetballen, zij in deze set wel kan gaan basketballen. Haar prachtige dunk-bal wordt door de scheidsrechter echter niet zo gewaardeerd, al kon ‘ie er wel om lachen. Zaanstad weet de achtervolging wel in te zetten maar vormt nooit echt meer een bedreiging in deze set. Met een heuse ace (dus dat service-trauma kun je nu ook van je af schudden !) noteert Fenne 10-6 op het scorebord. Zaanstad weet op 17-17 nog wel één keer gelijk te komen met hun enige (!) kill block deze wedstrijd wat Angelique noodzaakt om haar eerste time-out van vandaag aan te vragen. De wijze woorden in de 30 seconden rust hebben hun uitwerking want onze meiden maken het vervolgens koeltjes af: 25-18.

De eerste 4-0 overwinning is een feit en daarmee de eerste keer tokken dit seizoen ! Wat moet dat een lekker gevoel zijn. En met deze 5 punten is ook meteen afstand genomen van de voorlaatste plek. Met slechts 3 punten verschil op de nummer 6 van de ranglijst, is een comfortabele plaats in de middenmoot binnen handbereik. Op naar volgende week, uit in Dordrecht waar velen nog een mooie herinnering aan hebben na de polonaise van vorig jaar.