Heren 1 komt tekort tegen koploper

Zaterdag stond de wedstrijd tegen Sliedrecht op de planning. Helaas konden wij deze wedstrijd maar beginnen met zeven mannen en Jip. Jorne heeft het nog geprobeerd, maar bleek tijdens de warming-up toch niet fit genoeg. Hij had namelijk last van zijn poezelige voetje (naaldje erin en weer doorrrr). Hierdoor hadden we alleen een wissel op de spelverdeling en moest Jip Jip op de midden spelen. Tegen Sliedrecht (eerste op de ranglijst) hadden we niet zoveel te verliezen dus gingen we met volle moed de wedstrijd in.

Dit bleek echter niet voldoende, want in de eerste set keken we al snel tegen een achterstand van enkele punten aan. We lieten ons op veel gebieden overklassen en door een matige passing, konden zij hun blokkering torenhoog boven het net uit laten steken. Hier hadden onze aanvallers regelmatig moeite mee en daarmee was het moeilijk om de achterstand om te buigen. Er was nog weinig schwung in het veld te bekennen en daarmee ging de eerste naar Sliedrecht met 18-25.

In de tweede set gingen we wel met dezelfde opstelling verder: Bram, Bram, Tijn, Bas, Jip, Rick en Ruud. Ook hierin begonnen we snel met een aantal punten achter, door een gebrekkige passing, die we niet meer bij konden benen. Het spel werd wel al beter en er werd harder gewerkt voor ballen, maar dit was niet goed genoeg voor setwinst: 20-25.

De derde set (spoiler alert: ook laatste set) begonnen we met Rikus op de spelverdeling en een voorsprong (1-0), maar hier ging Sliedrecht niet mee akkoord en ze namen deze voorsprong snel over. Ondanks een mooie verdediging van Ruud (onderkant voet) en nog steeds hard werken, konden we het spel van Slie niet bijbenen, maar zijn we het verst gekomen van allemaal. Sliedrecht wint met 21-25 de set en dus met 0-3 de wedstrijd. Geen punten mee naar huis, maar hopelijk weten we volgende week wel weer wat punten te sprokkelen. Zondag 20 november spelen we om half 4 weer in onze vertrouwde Körref. Neem alle toeters en trommels mee en kom van je laten horen op de tribune!