Meteen vechten voor punten in de eerste thuiswedstrijd van Heren 1

We blikken even terug naar de eerste wedstrijd van het seizoen en hebben hier helaas geen punten weten te pakken. Wetend waar we punten hebben laten liggen gingen we weer trainen en door naar de tweede wedstrijd tegen Gemini Kangeroes. Na een aanmoedigen van de overwinning van ons heren 2 gingen we voorbereid en vol energie de tweede wedstrijd van het seizoen in. Soep met broodjes voor de wedstrijd, een analyse van de tegenstander en een goede warming up waren de ingrediënten voor een veel belovende wedstrijd. Echter pakte dit anders uit en was het een strijd om de overwinning. Maar voordat we alles verklappen gaan we beginnen bij de eerste set.

Onze aanvoerder Rick had voor het eerst in lange tijd de tos gewonnen en zorgde ervoor dat wij mochten beginnen met serveren. Het eerste fluitsignaal klonk en Rikus mocht als eerst serveren en zorgde meteen voor serves druk. Gemini kwam moeilijk op gang onder onze druk. Het ging gelijk op tot een stand van 11-12 achterstand. Op dat moment pakte wij het op en sloegen ons eroverheen. Gemini wist uiteindelijk nog maar 1 punt te maken en dit resulteerde in een stand van 25-13.

De eerste set was in onze ogen een duidelijke overwinning. Met deze gedachte en een instelling dat we dit konden doorpakken in de tweede set begonnen we weer. In tegenstelling tot de eerste set was Gemini een stuk sterker. We kregen betere tegenstand op gebieden waar we de eerste set nul last van hadden. De set kroop gelijk aan naar de 25 maar ondanks wij de eerste set met overtuiging gewonnen hadden zakte dat allemaal een beetje onze schoenen in. Dit gebeurde terwijl we 2 punten achter stonden, dus nergens voor nodig. Deze set liepen wij achter de feiten aan en dit leidde dan ook tot een verlies van 22-25.

Aangekomen bij set 3 wisten we dat we toch aan de bak moesten. Dit lieten beide teams zien gedurende set 3. Het ging erg gelijk op totdat Gemini een paar punten voorsprong pakte en op set point kwam bij 22-24. Maar zo makkelijk gaven wij niet op en we kwamen terug tot wij set point hadden bij 27-26. Maar ook nu was het nog niet afgelopen en we bleven om en om punten scoren. Helaas had Gemini de overhand en maakte het af bij 31-33.

Set 4 was onze kans op minimaal een puntje tijdens deze wedstrijd. Daaraan probeerde we te denken en zo begon de zet. Het was weer een gelijkwaardige set en het liep gelijk op tot de 18-18. Vanaf hier konden we het voor elkaar krijgen om net wat extra punten te pakken en een voorsprong te pakken van 24-21. Gemini wist nog 2 punten te pakken maar gelukkig maakte we het af bij een eindstand van 25-23.

We gingen de naar laatste set die bepaalde wie er 2 punten binnen zou halen. Wederom had Rick de tos gewonnen en Rikus mocht weer beginnen met serveren. De strijd liep alweer gelijk om tot 4-4 op dit moment pakte Gemini wat punten en kwamen we tot de wissel van kant bij 5-8. Dit wisten ze vast te houden tot een stand van 14-12. Maar zoals elke set was het weer spannend tot het einde en kwamen we terug tot 14-14. Dit konden we niet doorzetten tot de winst en Gemini pakte deze set met een uitslag van 14-16.

Verslagen en wel moeten we door naar volgende week. De wedstrijd tegen de kampioen van vorig seizoen. Wie weet kunnen wij net zoals vorig keer de boel op stelten zetten en winnen. We spelen om 19:30 in T’ kwadraat. Hopelijk tot dan.