Heren 1 wint in Haarlem!

Met nog maar 5 wedstrijden te gaan en met een been in de supermegadivisie, gingen de heren van Meijel naar Haarlem toe. Dit beloofde geen normale wedstrijd te worden aangezien de heren van Spaarnestad extra gemotiveerd waren omdat de vorige keer dat er tegen elkaar gespeeld werd, er nipt door Peelpush werd gewonnen (met 3-1).

Het beloofde dus een echt spektakel te worden en dat werd het uiteindelijk zeker!

In de eerste set ging het helemaal gelijk op, beide teams wisten geen echte “serie” neer te zetten om zo uit te lopen op de ander. Beide kanten maakten daar net te veel fouten voor, waardoor het uiteindelijk uitliep op een zeer spannende eindfase. Hierbij kregen beide teams set-punten die maar niet benut werden. Uiteindelijk trokken de heren uit Meijel toch aan het langste eind en wonnen de set met 26-28.

De 2de set was een kopie van de 1ste set, alleen dan nog spannender. Met veel lange rally’s, mooie kill-block’s en uitermate hard geslagen ballen, verliep de set nogmaals ontzettend gelijk. Mooie reddingen en slim gespeelde ballen zorgen ervoor dat beide kanten nogmaals set-punten kregen, die maar niet benut krijgen. Met veel Power en bravoure wist Peelpush het met een setstand van 30-32 af te ronden.

Na twee uitermate intensieve sets, was de 3de set wat chaotischer. Ballen die net niet uitverdedigd worden, simpele oplosballen die foutief verwerkt worden en veel serve fouten zorgden ervoor dat Spaarnestad terug kwam in de wedstrijd en de set overtuigend won met 25-22.

Deze 4de set was zeer belangrijk voor beide teams om het maximale er nog uit te halen. In het begin liep het gelijk op, beide kanten waren zowel blokkerend als aanvallend sterk. Uiteindelijk lukte het de heren uit Meijel toch om een klein gat van 3 punten te slaan. Bij een stand van 17-20 maakten de thuisploeg een simpele maar ontmoedigende net-fout waarna de setter van Spaarnestad woest reageerde op de 2de scheids. Hij kreeg voor zijn uitflater direct een rode kaart, wat voor Peelpush een gratis punt betekende! Na deze gebeurtenis was de wedstrijd eigenlijk beslist. Spaarnestad kwam niet meer terug in de wedstrijd en verloor de laatste set met 18-25.

Een zeer mooie en spannende overwinning voor Peelpush dus! 3 hele belangrijke punten gingen mee terug de bus in, waar uitgebreid gezongen werd over bomen en Jezus.

Met nog 4 wedstrijden te gaan is het een zeer spannende eindfase in deze mooie competitie. De heren zijn a.s. zaterdag in Meijel terug te zien tegen de stieren uit Houten. Er wordt om 19:00 gespeeld en het beloofd een zeer spannende wedstrijd te worden! Zien we jullie daar?