Heren 1 verslaat Zaanstad in 5 sets!

Na een week bekeren stond afgelopen zondag de 3e thuiswedstrijd op rij gepland, ditmaal tegen de mannen van Zaanstad. Een spannende spot tussen de nummer 4 (Peelpush) en nummer 2 (Zaanstad). Met volle moed en energie kwamen we allemaal netjes op tijd de Körref binnen, omdat we ook lekker een uurtje langer mochten uitslapen.

Toch stonden we in het begin van de 1e set een beetje te slapen en liepen we al snel tegen een achterstand aan van 1-5.

Maar de basis-opstelling Rikus, Brent, Jorne, Rick, Tijn, Bas en Ruud kwam meteen sterk terug. Na 14-14 verliep de set de hele tijd gelijk op, maar na een  invalbeurt van Jip voor de service en perfecte passjes van Bas, trokken de Peelmannen aan het langste eind en werd er gewonnen met 27-25.

Peelpush ging in de 2e set verder waar het gebleven was en er werden mooie ballen achterin verdedigd door onze Libero Ruud. Ook waren we alert aan het net met een snoeihard blok van Tijn, waardoor we al snel een grote voorsprong pakte. We maakte het aan het einde nog even spannend, maar door mooie aanvallen van Brent werd de set binnen gesleept met 25-20.

In de 3e set liet Zaanstad even zien waarom ze met een goede seizoenstart 2e stonden in de Topdivisie. De rollen waren namelijk omgedraaid, Peelpush kwam moeilijk aan scoren toe en keek de hele set tegen een achterstand aan. We probeerden nog wat te veranderen aan de score door een dubbele wissel met onze Bram’s en we kwamen nog dichterbij, maar het was helaas te laat waardoor we verloren met 20-25.

De 4e set werd Bas vervangen door Jip. De score ging in het begin op en neer van 8-6 naar 8-11 voor Zaanstad. We lieten weer mooie punten zien met lange rally’s, maar zelfs een goede servicereeks van Mees was niet goed genoeg om terug te komen dus gingen we voor een allesbeslissende 5-setter na een setstand van 25-20

De laatste set bepaalde wie er een belangrijk extra puntje zou krijgen. Nadat aanvoerder Rick de toss had gewonnen, mochten wij beginnen met serveren. We herpakten ons goed na 2 verloren sets en op 8-6 mochten we wisselen van kant. Een sterke servicereeks van Rikus zorgde voor een nog grotere voorsprong die we niet meer weggaven, waardoor we na een hele spannende wedstrijd met goede aanmoedigingen van het publiek er met de winst vandoor gingen! (15-9)

Volgende week hopen we onze winningsstreak van 5 wedstrijden door te zetten tegen de ongeslagen nummer 1 uit de competitie. We reizen zaterdag namelijk af naar Sliedrecht, waar we het om 17:15 op nemen tegen Sliedrecht sport heren 2.