Heren 1 verliest, maar wint de derde plek definitief!

Peelpush H1 – EMD/Tooling Revoc H1 1-3
(25-17, 11-25, 23-25, 16-25)

Afgelopen zaterdag was het dan daar. De laatste (thuis)wedstrijd van Peelpush Heren 1 in seizoen 2018/2019! We mochten aantreden tegen onze medelimburgers oet de Ruiver, die nog aan het strijden zijn tegen degradatie. Voor ons stonden er maar twee dingen op het spel; het seizoen goed afsluiten en de derde plek veilig stellen zonder het resultaat van onze Voerendaalse vrienden af te hoeven wachten. Daar was minimaal één setje voor nodig, maar wij wilden (natuurlijk) meer..

In set 1 begonnen we prima! We legden de druk bij Reuver door een prima service af te leveren. Hierdoor kon de sterke middenaanval van Reuver gepareerd worden, en waren wij in staat om de rally’s te winnen. Toen zelfs ‘captain’ Jack aan het scoren ging kon het niet meer op (bijna 100%!!!!!). Met 25-17 ging set 1 dan ook naar ons!

Natuurlijk was dit niet genoeg voor ons, maar Reuver gaf zich blijkbaar nog lang niet gewonnen. Zij knalden vanaf set 2 flinke serves het net over waardoor ons spelletje voorspelbaar werd. Onze servedruk was in vergelijking daarmee juist volledig weg, dus de mannen van de Ruiver konden een makkelijker spelletje spelen. Weinig woorden vettig, veul puntjes tegen: 11-25 in het voordeel van onze medelimburgers.

Ander vaatje dan maar in set 3? Dat bleek uiteindelijk wel! Het spelletje ging eindelijk gelijk op en voor het eerst deze wedstrijd, werd het ook daadwerkelijk een wedstrijd. Totdat de beste man op de bok het nodig vond om wat cruciale beslissingen te maken in ons nadeel. Nee, wij schrijven hier eigenlijk ook nooit over, en al helemaal niet graag! Scheidsrechters zijn namelijk ook gewoon mensen en mensen maken fouten. Maar dit was wel flink. Met een stalen gezicht (en plastic fluitje) zag hij een flinke touché niet, en alsof dat nog niet erg genoeg was, sloeg Brent een bal diagonaal in, maar beoordeelde hij dit toch anders. Helaas.. En ja, eigenlijk mag je je daar niet door laten afleiden. Maar toch hadden deze punten uiteindelijk invloed op de set. Met 23-25 ging set 3 helaas naar Reuver.

Dan maar voor de vijfsetter gaan in onze laatste wedstrijd! Toch bleek de koek een beetje op, of verkruimeld, wat u wil. Peelpush kon geen vuist meer maken (zelfs niet met de harken van onze pootmachine) tegen Revoc, en de vierde set, en hiermee ook de wedstrijd, ging verloren met 16-25..

Een 1-3 verlies met een klein gouden randje, dat wel. Met dit punt is namelijk plek 3 sowieso veilig gesteld! En die plek 3 kan nog best van belang zijn, misschien zit er namelijk nog wel een verrassing in.. Maar we houden jullie wel op de hoogte hoor, trouwe fans <3

Aankomende zaterdag hebben wij dus geen wedstrijd meer, maar gaan wij ons al vroeg voorbereiden op de avond! We organiseren namelijk het jaarlijkse eindfeest, en dat moet natuurlijk wel tot in de puuuuuuntjes verzorgd zijn! Gelukkig hebben we de nodige voorbereidingen getroffen, dus jullie hoeven alleen maar muntjes te halen, je mond open te doen en de inhoud van je glas naar binnen te schenken. Tot zaterdag!! <3

‘Één voor allen, allen voor één!’

Meest recente berichten

Nieuws Categorien