Peelpush 6.1 brons bij de finales van NOJK

Gitte Janssen, Floor Janssen, Pien Lenders, Yentl Sonnemans en Yannah Janssen traden op 30 maart jl. aan bij de finales van de Nederlandse Open Jeugd Kampioenschappen in de prachtige sportaccommodatie van Wognum, in de kop van Noord-Holland. Dit nadat ze al 60 teams achter zich hadden gelaten in de voorrondes en de halve finales.

Tijdens de finales mochten acht teams gaan strijden om de Nederlandse titel. Om de kansen voor plaatsing in de kruisfinales te vergroten was het zaak om de eerste wedstrijd tegen Apollo 8 uit het Twentse Borne meteen vol lef te starten. Dat gebeurde ook. De meiden van Peelpush speelden hun beste wedstrijd van het seizoen tot nu toe en wonnen deze dan ook vol overtuiging en met zeer goed spel met 25-16 en 25-18. Daarmee werd direct goede zaken gedaan.

In de daarop volgende wedstrijd moest gespeeld worden tegen Dinto uit Warmenhuizen (Noord Holland). Ook die wedstrijd werd gewonnen: 25-14 en 25-21. Een betere start hadden deze meiden zich niet voor kunnen stellen. Plaatsing voor de kruisfinales lag daarmee binnen handbereik.

In de laatste poulewedstrijd tegen het vooraf als favoriet bestempelde VC Sneek werd verloren met 25-21 en 25-16. Daarmee kwam helaas een einde aan de ongeslagen status van Peelpush 6.1.

Ondanks dit verlies eindigde het team van Peelpush als tweede in de poule en moest voor plaatsing voor de wedstrijd om het goud gewonnen worden van de nummer 1 van de andere poule, Dynamo Tubbergen. Hoewel de meiden van Peelpush in de eerste set de Twentse meiden van Dynamo Tubbergen gedurende lange tijd op achterstand wist te houden, kantelde de wedstrijd en werd de eerste set verloren met 25-21. Helaas werd de tweede set kansloos verloren met 25-12.

Dit betekende dat de bronzen medaille nog het hoogst haalbare was. Daarvoor moest gewonnen worden van het Apeldoornse Dros Alterno. Om de teleurstelling van de uitschakeling voor de finale een plek te kunnen geven, werden de koppen nog even bij elkaar gestoken. De meiden wisten zich vervolgens knap te herpakken en speelden een goede eerste set, waarbij ze de meiden van Dros Alterno goed onder druk konden zetten en de set zonder probleem naar zich toe trokken: 25-19. Ook de tweede set was Peelpush sterker. Opnieuw 25-19 en daarmee was de derde plaats een feit.

Een knappe prestatie waar het team enorm trots op mag zijn!

Meest recente berichten

Nieuws Categorien