Heren 1 stunt in Sliedrecht!

We kijken dit weekend terug op een magische verschijning in de volleybalwereld. Van vorig seizoen Jip op het midden en er niks van bakken, naar Jip op de buitenkant en zijn Papendal kwaliteiten laten zien aan het team van Sliedrecht HS2. Maar dit verslag gaat natuurlijk niet over de talenten van Jippert maar over de stunt in Sliedrecht.

De eerste mededeling van Johan aan het begin van de set was: “We kunnen alleen maar winnen”. Onthoud dit even, dan kom ik er straks op terug. Met een lege mindset begonnen we aan de eerste set die gestaag verliep met een constante voorsprong vanaf het begin. De mannen van Sliedrecht waren niet blij met deze verrassing en zorgden dat ze terug kwamen waarmee de stand 16 was voor beiden. Hiermee was onze mindset gelukkig niet veranderd en bleven we knokken om de eerste set binnen te halen. Dit lukte uiteindelijk met een stand van 25-22 in de eerste set.

Na de eerste set was Sliedrecht een beetje geschrokken van onze prestatie en lieten zich niet nog eens verrassen. Deze set liep net zo gestaag als de eerste, alleen dan in het voordeel voor de thuisploeg. Ditmaal wisten wij ons terug te knokken tot weer 16 voor beiden, echter lieten we deze set liggen op dezelfde manier dat Sliedrecht de eerste liet liggen, de set eindigde met een score van 22-25 voor de mannen van Sliedrecht.

Nu was het zaak om de mindset van de eerste set weer terug te pakken en weer verder te spelen om de derde set binnen te hengelen. Want 1-1 in sets staat bijna gelijk aan 0-0 dus nog altijd niks te verliezen. Los van de twijfelachtige fluitsignalen van de 2de scheidsrechter was deze set weer een net als de vorige. Een mooie netfout van Sliedrecht waar Jorne goed bij zat met zijn blok zorgde voor weer een puntje extra richting de setwinst. Het slot van deze set was toch nog weer een beetje spannend maar resulteerde in een mooie winst voor ons van Meijel, met raad eens? Alweer 25-22, als we volgend jaar in de superdivisie spelen weet ik waar ik mijn geld op inzet(Oh nee, BetCity is pas Eredivisie).

De laatste set was begonnen en zag er rooskleurig uit voor ons. Met een flinke voorsprong eindigden we in de slotfase van de wedstrijd. Met weer een goede service reeks van Rick wist Sliedrecht niet meer wat ze overkwam. En na het nog heel even spannend gemaakt te hebben, sleepten we wedstrijd binnen en ontstond er een magische stunt dat heel het weekend niet vergeten is.

Weet je nog wat de mededeling aan het begin van de wedstrijd was? Tuurlijk wel, “we kunnen alleen maar winnen”. En dat hebben we dan ook gedaan. Na wat lekkere pils gedronken te hebben en de  bittergarnituur laten verdwijnen, hebben we de goede avond afgesloten en terug gereden richting het oh zo mooie zuiden. Zien we jullie aankomende week in De Korref?