Heren 1 pakt volle buit tegen Compaen!

Na een weekje Carnaval en daarmee dus ook direct een hoop feestjes, drank en muziek, mochten de mannen van Peelpush weer aantreden in eigen huis. Compaen had hun piratenschip uit de haven gehaald om de verre reis richting het zuiden te maken, in de hoop de volle buit te veroveren. Daarbij kwam ook nog dat Jorne en Koen buiten de katers, ook nog eens Corona hadden meegekregen vanuit het mooie Carnavalsfeest. Reinout dus sowieso op midden, maar dan kan ons Fonske er ook nog wel bij (we hebben er immers 2 nodig). Gelukkig had Foenza een paar wedstrijden ervaring op het midden (een seizoentje of 2 geleden, dat wel) en zijn z’n handen groot genoeg om 3 ballen in één keer te slaan. Voor Bram en Rikus was het dus niet moeilijk om de bal in deze kolenscheppen te mikken.

Set 1 werd geopend met een mooie score van onze Reinier, wat een goede voorbode was voor de wedstrijd. De Compaenen hadden met het inslaan vooral laten zien dat ze dat heel hard konden, dus was dit ook het beeld in de wedstrijd. Hard binnen geslagen ballen wisselden zich af met hard uitgeslagen ballen. Peelpush speelde verder verzorgd en netter, wat er voor zorgde dat de eerste set uiteindelijk met een minimaal verschil richting de Meijelnaren ging! 25-23 en een 1-0 voorsprong.

In de tweede set zette Peelpush even een tandje bij. De servedruk werd opgevoerd en de verdediging kreeg steeds meer grip op de harde ballen van de Zeerovers uit Oostzaan. Een flinke voorsprong werd uitgebreid, waardoor Bas het laatste punt lekker bekeken op linksachter het hoekje in sloeg. Wat een slimme man is het toch! 25-15 in het voordeel van Peelpush en het eerste punt na de Carnaval was binnen!

In set 3 maakte Rikus plaats voor Bram op de spelverdeling, die met een ace direct van zich liet horen. Het spel ging in deze set een stuk gelijker op dan in set 2, want Compaen besloot minder ballen uit te slaan (slim mannen). Hierdoor moest Peelpush zich af en toe uit benarde situaties knokken. Uiteindelijk werd er nog een dubbele wissel ingebracht, waarbij Ramon op de diagonaal kwam te staan en Rikus op de spelverdeling. De passer-loper van Compaen had alleen niet verwacht dat onze blonde Carnavalsgod uit het mooie Voerendaal zo’n immens blok had, want in één rally sloeg hij er wel 4 keer in. Lekker man! Peelpush was ondertussen bij gekomen op een stand van 21-21, waarna Tomasz en Bram het veld weer in kwamen voor Rikus en Ramon. Peelpush speelde de set degelijk uit en na een kill-block van Tomasz werd de wedstrijd met een mooie 3-0 beslist!

Natuurlijk altijd lekker om de eerste wedstrijd na de Carnaval te winnen, vooral met 3-0! Komende zaterdag gaan we weer eens op pad richting het altijd mooie Soest. Sovoco zal nog wel een appeltje te schillen hebben na de 3-2 nederlaag in de Körref, dus we zijn gewaarschuwd! Voor deze week geld; lekker trainen. We hebben er weer zin in!