Peelpush D2 wint streekderby tegen Stramproy D1

Na een weekend vrij om carnaval te vieren, in de sneeuw te gaan spelen of gewoon niets doen, was het zaterdag aantreden voor de streekderby tegen Hyundai Peter Jansen Stravoc D1 (laat ik dat verder maar afkorten tot Stravoc). Deze wedstrijd tussen de nr. 2 (Peelpush) en de nummer voorlaatst (Stravoc) staat gepland in de week dat Nevobo heeft laten weten dat de competitie 2021-2022 weliswaar zover mogelijk uitgespeeld zal gaan worden maar dat er geen promotie en/of degradatie plaats zal vinden en zelfs geen kampioen aangewezen wordt… Waar in principe beide ploegen de punten dus goed zouden kunnen gebruiken, is deze wedstrijd in één klap gedegradeerd tot een veredeld oefenpotje of zoals de speelsters het zelf verwoorden : “we spelen dus voor saus !”

Desalniettemin was de tribune aardig gevuld, mede omdat ook een flink aantal supporters uit Stramproy meegereisd waren en Peelpush H1 hun wedstrijdvoorbereiding op de tribune deden. Heren, een tip: die didgeridoo vergt nog wel wat meer oefening; het volume was nog wat magertjes.

In verband met de magere bezetting bij D1 waren een aantal speelsters uitgeleend en omdat de zieken-/geblesseerdenboeg ook gevuld is, werden Isa en Fenne van D3 opgetrommeld. Lieke rolde uit de auto vanuit Oostenrijk zowat rechtstreeks het veld in en omdat de wedstrijd van D1 op het laatste moment toch niet doorging, had Angelique zowaar beschikking over 3 wisselspeelsters; wat een ongekende luxe !

Dan de wedstrijd. De eerste set gaat gelijk op. Lange rally’s worden aan beide kanten afwisselend met mooie punten, dan wel foutjes afgesloten en pas op 16-16 weten onze Meijelse dames een gaatje te slaan. Wies scoort een 3-meter aanval alsof ze aan het net staat, Loes produceert een ace en Paula weet de ruimte rechtdoor goed te vinden. Als Mirna vervolgens goed wegkomt met een netfout (de Stramproyse setter maakte de netfout eerder), lezen we 22-18 op het scorebord. De twee time outs van Stravoc kunnen het verschil niet meer maken want de eerste set gaat met 25-20 naar Peelpush.

De tweede set kriigt een kickstart als Mirna op 4-3 achter elkaar 3 aces en één bijna, maakt. Met een kill blok van Pim schrijven we inmiddels 11-5 en houdt Ans het voor gezien met het tellen via DWF, ouderwets op papier gaat ze verder ! Dan weet ook Stravoc 2 aces achter elkaar te maken maar Wies herstelt de orde door een prachtige set van Sil #loeihard! op een meter of 4 tegen de planken te slaan. Doordat Lieke samen met Paula prima verdedigend werk afleveren, heeft Sil de aanvallers voor het uitzoeken en bouwt Peelpush de voorsprong verder uit. Op een stand van 18-9 begint Loes haar service serie met een ace wat ze op 21-9 nog eens herhaalt. Uiteindelijk gaat deze set met een riante 25-11 ook naar Peelpush.

De derde set begint met wat vertraging omdat juf Mirna moet helpen om de veters van Pim te strikken. Gelukkig heeft ze ervaring… Als Stravoc van een 3-1 achterstand terug weet te knokken naar een 6-5 voorsprong, is het tijd voor de eerste time out van Angelique deze wedstrijd. Tot een stand van 15-15 blijft het gelijk opgaan. Dan zorgen onder andere een ace van Pim, een oplettende Loes die een doortikbal van de setter van Stravoc doorziet en afblokt en een aanval van Wies in de brievenbus van  Stravoc voor het benodigde gaatje : 21-17. De set wordt gewonnen met 25-19. Waar in de vorige set 7 aces werden geslagen, waren dat deze set 7 fout services… werk aan de winkel dus in de laatste set.

In deze bonus set mag Fenne in de basis beginnen en zo haar debuut in de 1e divisie maken. Helaas treffen de dames een enorm strijdlustig Stravoc dat van plan is om in ieder geval één punt te pakken vandaag. Een slordig en gemakzuchtig ogend Peelpush komt maar niet tot scoren en al snel staat het 3-10. Angelique besluit vers bloed in te brengen en wisselt Sil voor Juul. Ondanks een ace van Loes, 2 zeer moeilijk te verwerken services van Paula en maar liefst 3 kill bloks van Mirna lukt het Peelpush maar niet om het gat te dichten en is het Stravoc dat als eerste aan de big points begint : 14-20. Dan zet Pim aan met een serie moeilijk services. Wies weet 4x achter elkaar te scoren en vervolgens ook Loes. Dan verrast Juul met een tikbal en is het ineens 21-21. Helaas blijkt de inhaalslag te laat te komen want Stravoc heeft het puntje geroken en laat dat zich niet meer afpakken. Deze laatste set gaat met 21-25 naar de gasten uit Stramproy.

Al met al toch 4 punten in de tesj en dus weer tokken (met appelflappen dit keer vanwege de verjaardag van Renske en Paula de afgelopen week; een vreemde combi lijkt me !). Omdat er verder geen wedstrijd uit het linker rijtje gespeeld werd dit weekend, hebben de meiden de koppositie weer overgenomen, voor wat het waard is dit seizoen… toch lekker !