Heren 1 neemt één punt mee uit de Zaan

Lief dagboek,

Voor de derde keer in een maand tijd mochten je favoriete mannen uit de Peel afreizen naar Noord-Holland. Dit keer voor de wedstrijd tegen Zaanstad heren 1. Een spannende wedstrijd tussen de nummers 5 (wij) en 6 (Zaanstad) van de Topdivisie B.

Helaas konden we niet over een volledige selectie beschikken. Jorne was verhinderd in verband met belangrijke bestuurstaken. Ook Sacha kon er nog niet bij zijn. Daarnaast groeit Jip de laatste tijd zo hard dat hij last heeft van zijn knieen. We verwachten dat Jip nog voor het einde van dit jaar door de grens van 2,50m zal gaan.
Gelukkig had Johan een masterplan uitgewerkt. Hij had dit wel in het Chinees gedaan, maar met een beetje hulp begrepen we het uiteindelijk toch. PL wisselt met S in de side-out van rotatie 4 waardoor TO met TIJ of BA kon wisselen op linksvoor. In rotatie 5 pakt Bart het dan over van TIJ en TO en BA. L zorgt dan dat hij of zij schuin linksachter Christof zit, tenzij pinksteren op een maandag valt. Of in andere woorden, Tijn gaat deels op het midden aanvallen (bedankt Tijn!)

Eenmaal aangekomen in de (nogal groene) sporthal begonnen we niet scherp genoeg aan de wedstrijd. Bram stond ongeveer een meter buiten het veld aan het begin van de rally. Met wat hulp van de scheids konden we Bram uitleggen dat het veld in Nederland toch echt 9 bij 9 meter groot is. Helaas loste dat het probleem niet op. We wisten onvoldoende druk te zetten met de service. Daarnaast lukte het ons onvoldoende om te scoren uit de kansen die we kregen. Zaanstad kon de ballen makkelijk oppakken en maakte hun kansen wel netjes af. Daarnaast vielen de ballen aan onze zijde ook wel erg makkelijk op de grond. Dit resulteerde dan ook in een verlies van de eerste set met 25-16.

Vanaf de tweede set wisten we het spel om te draaien. Bram kwam in het veld voor Rikus, en het lukte ons om Zaanstad meer onder druk te zetten. Hierdoor werd Zaanstad minder nauwkeurig in de passing en kwamen ze ook minder tot scoren. Net Zaanstad werd ook de scheidsrechter iets minder nauwkeurig en er volgden een aantal discutabele beslissingen. Ondanks dat wisten we de set te winnen met 19-25.

De derde set verliep ongeveer hetzelfde als de tweede. Deze set wonnen we met 21-25.

Tijd om de laaste set ook binnen te slepen en 3 punten mee te nemen naar Meijel. Echter liep de foutenlast aan beide kanten gedurende de wedstrijd behoorlijk op. Onze meeste punten werden gemaakt door fouten van Zaanstad, en andersom. Toch kwamen we met 16-18 voor te staan. Helaas ging daarna onze foutenlast nog meer omhoog, ballen werden onnodig uitgeslagen, waardoor we de set verloren met 25-23.

In de vijfde set ging het lang gelijk op. Jip, het servicekanon van Sittard, werd verschillende keren succesvol ingewisseld voor de service, maar was het toch Zaanstad dat aan het langste eind trok: 15-13. Daarmee nemen we 1 puntje mee terug naar Meijel, maar laten we er helaas ook 2 in Zaanstad liggen. In het klassement blijven we op de 5e plek staan.

Volgende week weer nieuwe ronde, nieuwe kansen tegen de mannen van VCV Veenendaal.