Dames 1 verliest met 3-0 van Sneek

De winterstop zit erop, en dat betekent ook dat het een nieuw jaar is. Nieuwe kansen voor de meiden van Peelpush Dames 1. Een mooie plek in het linke rijtje van de competitie is waar ze zijn geëindigd voor de vakantie, en die plek willen ze graag behouden. Maar dat zou nog wel heel pittig kunnen worden, want ze mochten dit nieuwe jaar beginnen tegen de dames van Friso Sneek Dames 1.

De vakantie heeft onze meiden wel goed gedaan, want er stonden gewoon 12 meiden op het veld vandaag. Volgens mij het meeste wat dames 1 ooit heeft gehad. Helaas konden Imke en Heleen nog niet meedoen, maar voor deze wedstrijd was Pim Volmer uit dames 2 meegevraagd (Nog een echte Meijelse in dames 1) en Ilvy Sanders kon er bij zijn (heus niet om 11 uur ’s ochtends geregeld hoor…)

Maar dat zijn niet de enige meiden die er weer bij waren, want onze Nina Evers is weer compleet inzetbaar en Laura Vermaas is terug uit Italië. Onze middenas was gelukkig weer eens breed bezet, vandaag dus geen spelverdelers of passer lopers op midden.

Na het eten van een goede soep, hebben de meiden tussendoor nog eventjes de insta van Sneek te gestalkt (leuke vragen en antwoorden trouwens, vooral handig om te zien wie er allemaal meedoet met de wedstrijd) en de wedstrijdbespreking is geweest. Alles is eraan gedaan om goed aan deze wedstrijd te beginnen.

Maar in set 1 kijken de meiden al snel tegen een achterstand van 3-0 aan, vooral door de goede service van de Sneekse spelverdeelster. Er wordt hard gewerkt en er zijn veel lange rally’s, maar Sneek blijft maar uitlopen tot 8-2. Op een stand van 14-5 besloot Johan Leenders om zijn eerste time-out te nemen. De meiden van Peelpush begonnen toch te merken dat het blok van de meiden van Sneek heel erg hoog was. Mensen op de tribune begonnen zich al af te vragen: Wat krijgen de meiden uit Sneek te eten? Maar daarna was de eerste set al redelijk snel klaar, met een stand van 25-15 ging de set overduidelijk naar de meiden van Sneek.

Set 2 was best wel een kopie van set 1, de meiden van Peelpush lopen eigenlijk maar elke keer achter de feiten aan. Al snel is er een tussenstand van 10-6 voor Sneek, maar een mooie doortikbal zorgt ervoor dat we weer iets inlopen. Het wordt zelfs 11-10, zo lijkt het weer een spannende wedstrijd te worden. De time-out van de coach van Sneek bleek te werken, want het gat wat net weg was kwam weer terug 16-11 was de stand. Met een stand van 20-14 besloot Johan nog een dubbele wissel te doen, maar de set ging met een stand van 25-16 ook weer naar de dames van Sneek.

De meiden van Peelpush gingen fel de derde set in, want het was alles of niets. Peelpush kon meespelen met de meiden van Sneek en het ging gelijk op. Standen als 7-8 kwamen tevoorschijn, en de meiden van Peelpush deden er alles voor om deze set te winnen. Sneek liep weer even uit, maar een goede service serie maakte de stand weer gelijk 11-11. Het bleef spannend maar Sneek liep weer een beetje uit naar 14-16. Op het einde probeerde Peelpush nog terug te komen door een goede service serie, maar het mocht niet baten. 25-22 is de stand, een 3-0 nederlaag.

Niet lekker om het nieuwe jaar mee te beginnen, maar we krijgen gelukkig nog veel kansen dit jaar. Komende donderdag mag dames 1 namelijk een bekerwedstrijd spelen om 20.00 tegen Apollo dames 1 in de eigen Körref, en zaterdag mogen ze uit tegen Apollo voor een competitiewedstrijd. Dus weer veel kansen in de komende week!

(oh ja, we hebben met Dames 1 een hele leuke kalender gemaakt. Die kalender is te verkrijgen via een van onze speelsters of te kopen aan onze kassa bij de wedstrijden. Echt heel leuk, ik zou er ook een kopen als ik kwam kijken)