Dames 2 knokt zich knap terug in de wedstrijd tegen Next Volley Dordrecht

Na de 4-0 van vorige week waren de verwachtingen hoog gespannen tegen Next Volley Dordrecht. Wil je in de top blijven meedraaien dan mag je in het begin niet teveel averij oplopen.

Lynn had helaas in de training wel wat averij opgelopen en kon niet meespelen. Angelique had derhalve geen enkele wissel in de aanval: Sanne, Juul, Ayla, Mirna  en Loes moesten het alle sets maar waar zien te maken.

In de spelverdeling (Maud en Sil) en op de libero-positie (Guusje en Lieke) was er gelukkig wel een wisselmogelijkheid.

Iedereen was ruim op tijd gearriveerd en nadat het centrecourt was ingericht kon de wedstrijd van start. De verrassing was groot toen de achtergrondmuziek na het inspelen ook in de wedstrijd bleef doordreunen maar dat bleek de bedoeling te zijn,

waarbij het wel zo was dat de timing en de creativiteit in het repertoire nog voor verbetering vatbaar zijn. Het zorgde in ieder geval voor een leuke sfeer ! Overall (kantine, sfeer, sportiviteit) een dik compliment aan de gastgevers.

In de 1e set was het Peelpush dat lange tijd de lakens uitdeelde met een goede service die ons op 6-1 bracht. Kwam de bal verdedigbaar terug dan waren de aanvallers er als de kippen bij om het punt te maken. Met 12-4 leek er geen vuiltje aan de lucht.

Dordrecht wist de situatie echter in één rotatie te keren en kwam terug tot 12-11. Met name in de passing ging het minder. Peelpush bleef aan de goede kant van de score tot 21-17 en dan moet je de set eigenlijk gewoon uitspelen.

Dordrecht kwam echter langszij op 21-21 en haalde de set verrassend binnen met 25-22 in hun voordeel. Het enige pluspunt was dat de middenaanval bleef lopen.

De 2e set begon gelijk opgaand, op 11-7 vond de coach van Dordrecht het echter tijd voor een time-out. Dat sorteerde weinig effect want korte tijd later stond het 14-10 voor onze meiden, ondanks een karrevracht aan servicefouten.

We kregen de tegenstander echter niet echt op de grond, ze bleven aanhaken en het scenario van de 1e set leek zich te herhalen en herhaalde zich ook ! Op 20-20 kwam Dordrecht langs en gaf ondanks een time-out van Angelique geen punt meer af, 25-20.

De klap kwam hard aan, vorige week geen set afgeven en nu al 2 punten laten liggen. Binnen no-time met 5-1 achter, bijna gelijk komen op 12-13 maar vervolgens weer achter komen met 13-17. De schare meegereisde supporters (Bas, Stan (broertje van de smurf (?)), Rien en ondergetekende)

waren het er over eens, als we nog wat willen moet het nu snel gebeuren. Inmiddels had Angelique wel al een blikje netservices opengetrokken (geluk dwingt men af) en het team voorgehouden dat als het niet mooi kan, dan maar knokken voor elke bal. En warempel, het keerpunt was daar.

Met een mooie servicebeurt van een Loes kwamen we op een 19-18 voorsprong, die we zelfs uit wisten te bouwen  tot een 23-19 voorsprong. Een laatste stuiptrekking van Dordrecht bracht hun nog 23-24 maar het volgende punt was voor de yellow-blue army uit de Peel.

In ieder geval een puntje mee naar Meijel, maar de beer was nu los. Tot 12-10 konden de Dordtse meiden de onzen nog bijhouden, maar toen was het gedaan met de tegenstand. Ayla, die in de woorden van Angelique twee sets had staan ‘knutselen’ aan het net, kwam eindelijk los

en ook de passer-lopers Juul en Sanne bleven scoren. Mirna ramde er zelfs ééntje op de 2,43 meter, in ieder geval dik voor de 3-meter lijn. 25-14 en 2 sets gelijk.

De koppies kwamen weer omhoog, de branie kwam terug bij onze meiden en aan de kant hadden we het volste vertrouwen dat dit varkentje wel gewassen zou worden, vooral na een snelle 3-0 voorspong. We wisselden van kant met een 8-7 voorsprong en liepen uit naar 14-10.

De 1-1-1-1-1 knalde van alle kanten op de ‘ouder’-app. Het 3e setpunt werd verzilverd en de zwaarbevochten overwinning van het Meijelse collectief was een feit. Goed gedaan meiden !

De kantine schudde op de grondvesten toen het tok-lied weerklonk. We hopen dit lied dit seizoen nog vaak te mogen horen ! (de foute Top-50 op de terugweg in de auto echter niet meer)

Als gedeeld koploper met 8 punten op naar de volgende wedstrijd tegen VCN Dames 3, thuis in Meijel. Lynn is er dan zo goed als zeker weer bij en Lindy als aanjager op de bank ook weer. We rekenen uiteraard weer op veel publiek !

Meest recente berichten

Nieuws Categorien