Dames 2 kent een uitstekende start in de 2e Divisie

Na een lange zomer stond zaterdag jl. weer de 1e competitiewedstrijd op het programma voor Dames 2. Veel bekende gezichten (Sil, Sanne, Guusje, Lynn, Mirna, Loes, Ayla), een aantal nieuwe speelsters (Juul en Lieke, overgekomen van Polaris ), een aantal nieuwe ervaren speelsters (Lyndi en Maud uit Dames 3) maar ook speelsters die hun heil buiten Peelpush gezocht hebben (Sanisha, Liselotte en Jitske). Én een nieuwe coach in de persoon van Angelique. Na een oefenprogramma met verlies tegen 1e divisionisten Stravoc en Ledub, maar met winst op Topdivisionist Sliedrecht (!) ging het zaterdag echt om de knikkers.

Het was van belang direct 5 punten te scoren zodat je niet het hele seizoen achter de feiten aan loopt.

HLB van Daal uit Den Dungen was echter geenszins van plan hier zo maar aan mee te werken en in de voorbereiding hadden we tegen dit team al een setje laten liggen.

De 1e set gingen de dames goed van start, waarbij een 8-0 voorsprong echter weer snel werd weggegeven. Na 9-5 werd het toch weer 13-7, maar vervolgens werden er in de receptie veel fouten gemaakt waardoor HLB op 14-12 bijna langszij kwam. Op 20-21 kwam HLB ons zelfs voorbij, maar dat was van korte duur. Met 25-22 werd de set door onze meiden binnengehaald.

In de 2e set zette Peelpush het goede spel voort en kwam er een 6-1 voorsprong op het tel-bord, maar ook in deze set kwam HLB langszij en voorbij, met 16-15 in hun voordeel. Op 17-18 kon ondergetekende pas live genieten van het spel, de voorgaande informatie was uit de live-app gehaald. Een blok van Juul en een serviceserie van Lynn brachten ons de 23-20 voorsprong. Lang konden we daar niet van genieten want een niet opgemerkte net-fout bracht ons niet op 24-22 maar op 23-23. Een paar rake klappen later ging de set gelukkig toch nog naar ons, 26-24.

In de 3e set was HLB beter bij de les. Met een netrollertje liep men uit naar 2-5, maar een serie snaar-strakke services op positie 5 bracht de stand op 8-5 in Meijels voordeel. Na 16-13 was het gedaan met de tegenstand, Loes serveerde o.a. 2 aces en bracht de stand op 21-13. Met 25-15 viel de set dan ook ten prooi aan onze meiden. Al met al een prima performance. Het zat op alle vlakken goed in elkaar, Angelique kon tevreden zijn (en was dat achteraf dan ook). De passing was goed wat de spelverdeelsters in staat stelde de aanvallers vrij te spelen en die lieten zich dan ook stuk voor stuk gelden met een hoog scoringspercentage. Serverend de tegenstander onder druk gezet met een relatief laag aantal servicefouten.

Maar goed, er resteerde nog een 4e set ! Bij 3-1 uitslagen wint de verliezer statistisch gezien meestal de 3e set. De winst is dan al binnen voor de tegenpartij en de scherpte gaat er dan af. Dat bleek ook nu weer. Met name serverend was het niet al te best.

In het begin ging het redelijk gelijk op maar was HLB zeker kwalitatief gelijk aan Peelpush. Een curieus moment: op 1-0 voor de gasten ging een smash van Ayla via de verdediger over de lichtbalken (en die hangen redelijk hoog) om vervolgens zonder iets te raken weer terug te komen in het veld. Daar waar onze meiden dachten dat er dubbel gegeven zou worden omdat de bal uit het blikveld van de scheidsrechter was verdwenen liet deze doodleuk doorspelen en ging het punt naar HLB. Na een 10-5 voorsprong verkwanseld te hebben vond Angelique het op 11-10 tijd om de meiden eens even bij elkaar te roepen. HLB bleef taai volgen en de voorsprong werd nooit meer dan 2-3 punten. Maar dat is op het einde gelukkig voldoende om de set te winnen en aldus was ook de 4e set voor de onzen. 5 Punten én koploper haha.

Zaterdag wacht ons om 19.00 uur de uitwedstrijd bij Next Volley Dordrecht. Dit team heeft zaterdag jl. met 3-2 van VCN gewonnen.

Eens kijken of we hier de lijn kunnen voortzetten !