Dames 1 wint van voormalig landskampioen Sliedrecht Sport!

Afgelopen weekend speelde Dames 1 maar liefst twee competitiewedstrijden. Lees hieronder de wedstrijdverslagen:

Vrijdag 28 oktober: Voltena tegen Peelpush
Set 1:
Door een hoge service druk van Voltena en een aantal eigen fouten komen we op een ruime achterstand van 11-3. Maar door een time out en de focus weer terug te pakken weten we de achterstand iets te verkleinen. Ook al hebben we hard gewerkt om weer terug in de wedstrijd te komen, verliezen we de eerste set toch door het ingewikkelde spel en de hoge service druk van Voltena met 12-25.
Set 2:
We beginnen deze set van voor af aan, pakken alles van de vloer en komen toe aan ons eigen spel, 8-8. Van beide kanten worden mooie punten gescoord en na een lange rally is de stand 15-15. De spanning loopt op en de teams zijn gelijkwaardig aan elkaar in deze set. We komen nog terug van 20-24 naar 23-24 maar helaas trekt Voltena aan het langste eind en wint deze set met 23-25.
Set 3:
Ook deze set beginnen we weer met goede moed. En dat is te merken met een tussenstand van 7-7. Door eigen foutjes en sterk spel van Voltena loopt Voltena al snel weer uit naar 20-13. We vechten nog hard in de 3e set maar het mocht niet baten, Voltena sluit deze set af met 25-16.
Helaas hebben we deze wedstrijd met 3-0 verloren. Het is echter tijd om snel de knop om te zetten want morgen staat alweer de volgende uitwedstrijd op het programma. We gaan strijden tegen Sliedrecht Sport dames 1 in De Basis. Zien we jullie weer daar?
Zaterdag 29 oktober: Sliedrecht tegen Peelpush
Het is een druk weekend, vandaag spelen we onze 2e wedstrijd tegen Sliedrecht dames 1.
Set 1:
We beginnen sterk aan de wedstrijd, alle ballen worden gescoord in de aanval en we zijn lekker aan het serveren wat leidt tot een 11-3 voorsprong! Deze voorsprong weten we te behouden en te vergroten naar 18-7. En ja ja, de eerste set is een feit, Peelpush is on fire, alles wordt van de grond gehaald en er wordt lekker aangevallen wat leidt tot winst in de eerste set met 25-19.
Set 2:
Met de eerste set in the pocket gaan we vol goede moed beginnen aan set 2.  Een kleine achterstand en een gele kaart, de teams zijn meer gelijk aan elkaar in deze set 10-6. Maar door een goede service druk en harde aanvallen pakken we toch weer een voorsprong van 17-15. Het is een spannende eindfase van de set,  beide teams vechten hard voor ieder punt maar uiteindelijk trekken we toch aan het langste eind en winnen we deze set met 25-23.
Set 3:
We proeven de overwinning en we staan lekker te spelen tegen Sliedrecht, met een voorsprong in deze set van 10-7. Sliedrecht begint steeds meer in hun eigen spel te komen en pakken een voorsprong op Peelpush 17-12. We vechten nog goed terug in de eind fase maar Sliedrecht pakt de set met 25-20.
Set 4:
De tussenstand is 2-1 in sets voor Peelpush en we zijn vast beraden om deze wedstrijd binnen te slepen. Maar helaas pakt Sliedrecht de leiding in het begin van set 4 met een hoge service druk en komen op een voorsprong van 9-3. Maarrrr de strijd is nog niet gestreden en we weten ons terug te vechten in de set, er worden lange rally’s gespeeld, goed verdedigd en mooie ballen gescoord wat leidt tot een voorsprong van 16-13 lets goooo. De teams zijn gelijk aan elkaar en staan beide goed te spelen, alleen is het Sliedrecht die deze set weet te winnen met  25-19.
Set 5:
Het is een spannende wedstrijd maar we geven niet op en we zijn ‘dedicated to win’, we pakken ook meteen de voorsprong met 8-3. Sliedrecht kom ook deze set steeds dichterbij maar Peelpush is on fire en blijft deze voorsprong houden van 11-7.  Het is wederom weer een spannend einde in de set want Sliedrecht werkt zich weer terug tot 13-12. Jaaa jaaa door een top aanval en een lekker block winnen we deze wedstrijd met 15-12. Lekker ladiesssss!
Volgende week zaterdag 5-11-2022 spelen wij tegen Friso Sneek in Sneek om 20.00 uur!