Heren 1 verliest van VV Utrecht

Afgelopen zaterdag hebben de Peelmannen de uitwedstrijd tegen The Smooth Brothers in Utrecht gespeeld. We vertrokken om 14:00 met volle moed naar het Galgenwaard stadion waar de wedstrijd tussen nummer 4 (Peelpush) en nummer 5 (The Smooth Brothers) op de planning stond. Na we de trappen op zijn gelopen naar de sporthal en wat gegeten hebben in de kantine kon de wedstrijd beginnen met vooraf nog een prachtige speech van onze aanvoerder Rick.

De gehele 1e set liep gelijk op maar beide kanten moesten nog wel even ‘wakker’ worden, want er werden toch wat fouten gemaakt. Onze service druk lag hoog waardoor we mee konden met Utrecht en we zelfs een voorsprong vast hielden van 2 punten. Op het laatst maakten we het nog heel spannend en werd het 24-24. We bleven alert aan het net, Rick pakte twee blokjes en we wonnen de eerste set.

De 2e set begonnen we met dezelfde opstelling als de 1e set. Veel kon er ook niet gewisseld worden, want onze dia Tomasz en middenman Sasha konden er helaas niet bij zijn. We konden het niveau van de 1e set in het begin nog vast houden, maar op een gegeven moment kwam Utrecht er steeds beter in. Onze verdediging had het lastig, we pakten ballen die eigenlijk uit waren, stonden niet altijd op de goede plek en lieten te makkelijk ballen vallen. Onder andere hierdoor ging de set naar Utrecht met een stand van. 25-19 en werd het dus 1-1.

In 3e set werd er gewisseld tussen de libero’s en setters. Guus en Bram kwamen er in voor Ruud en Rikus, met de hoop dat de wedstrijd weer onze kant op zou gaan vallen. Dat was helaas niet het geval, het ging al beter dan de 2de set, maar het was niet goed genoeg. De servicedruk werd ook minder waardoor de pass van Utrecht goed lag en zij makkelijker konden scoren dan wij.  De 3de zet ging ook naar Utrecht met 25-21

Alle ogen dus gericht op de 4de set om er nog een 5de set uit te slepen, waarbij Rikus weer was terug gewisseld voor Bram. Toch bleven we hangen in het niveau van de vorige 2 sets waardoor we meteen al op een grote achterstand van 7-1 stonden. Veel fouten werden er in de service gemaakt, dus werd er vaak gewisseld, om daar verandering in te brengen. Het maakte helaas geen verschil en ook de laatste set werd verloren met 25-21, waardoor Utrecht er met de winst vandoor ging.

Een wedstrijd om snel weer te vergeten, wel ervan te leren en ons te focussen op de wedstrijden van volgende week. Zaterdag 29 oktober staat namelijk geen competitie wedstrijd op de planning, maar beker wedstrijden tegen Donki Sjot (uit onze eigen competitie) en Rebo Woningmakelaars Rebelle (uit de 2e divisie). Het vind plaats in eigen huis om 15:00 en 19:00 dus wees erbij om ons aan te moedigen naar de volgende ronde.