Dames 1 verliest streekderby tegen Somas Activia

Afgelopen maandag stond de inhaalwedstrijd tegen Somas Activa op het programma. Deze wedstrijd was begin januari gecanceld omdat onze jeugd en jong oranje meiden op toernooi waren. Het beloofd een spannend wedstrijd te worden. Wij staan met elf punten op de achtste plek en Somas Activa één plekje lager met negen punten. Ook leuk om weer tegen oud Peelpush speelster Jody Selten te spelen, en sinds kort is ook Liselotte Spoormakers aangesloten bij de selectie. Een leuk weerzien.

We kijken in set één al snel tegen een achterstand aan. Via 3-1 en 6-3 wordt het 14-9. Een goede serve serie van Heleen zorgt ervoor dat we weer helemaal bijkomen. Ook in de aanval vinden we steeds meer slimme balletjes. Een mooie tikbal en een block-out. Via 15-12, 16-14 en 16-18 maken we veel punten op rij en komen op voorsprong. De set wordt uiteindelijk nog met veel verschil binnengesleept. 21-25. De sfeer zit er goed in!

De tweede set start Activa helaas feller. Via 5-3, 10-7 en 14-9 komt Somas Activa weer op ruime voorsprong. Helaas lukt het ons niet om het in deze set nog om te draaien. De pass ligt goed maar er is moeite om de ballen bij de tegenstander op de vloer te krijgen. Enkele mooie lange rally’s werden helaas verloren. De set ging eenvoudig naar Somas Activa met 25-16.

Set drie start tot 7-7 gelijk op. Daarna komen we steeds meer in de set en scoren we punt na punt. Het plezier zit er weer goed in. Alles lijkt deze set wel te lukken. Nette verdediging, een goede pass, en in tegenstelling tot de vorige set krijgen we de ballen nu wel op de grond. We winnen de set eenvoudig met 14-25.

En dan wil je die vierde set natuurlijk heel erg graag winnen. Helaas pakt dit net wat anders uit. We starten deze set met een voorsprong van 6-9 maar via 12-12 en 15-13 komt Activa meer aan zet. De middens scoren gemakkelijk en we hebben moeite om deze ballen te blokkeren en verdedigen. De energie lijkt een beetje weg te zakken. Hopelijk kunnen we dit in de vijfde set herstellen.

Al snel keken we tegen een achterstand aan van 4-1. Via 7-5 en 11-6 blijven we achter de feiten aanlopen. Er werd nog een dubbele wissel ingebracht maar dit mocht niet meer baten. Op het eind krijgen we nog een serve serie tegen. Helaas, Somas Activa pakt de vijfde set met overtuigende cijfers, 15-8.

Toch wel leuk om de streekderby te spelen. Maar zo jammer dat we maar met één punt naar huis gaan. Het was een wisselvallige wedstrijd. In de B-poule gaan we weer alles op alles zetten om met drie punten terug naar Meijel te gaan. In de reguliere competitieronde spelen we nog drie wedstrijden. Zondag mogen we aan de bak tegen Assen. Daarna volgen nog Apollo en Voltena.