‘Another-one-bites-the-dust’ in Meijel (uiteindelijk)

Ons Peelpush Dames 2 ‘talenten-team’ had vooraf niet gedacht dat ze als één van de favorieten de winterstop in zou gaan. Met nog 2 wedstrijden te gaan komt de ‘Herbstmeisterschaft’ in zicht, maar moeten er wel nog twee moeilijke hordes genomen worden, waarvan de eerste VV Utrecht Dames 2 is. Wat we vorige week reeds voorspeld hadden: VV Utrecht is echt een ‘tough cookie’ om te verslaan, getuige hun overwinning op concurrent Volley Meerkerk eerder deze competitie. Van onderschatting was dan ook zeker geen sprake.

In een goed gevulde Körref (het lijkt wel of er elke week meer toeschouwers komen !) voltrok zich een waar strijdtoneel waar beide ploegen elkaar geen duimbreed toegaven. Volley Meerkerk had de druk er volop gezet door met 4-0 te winnen van VCN uit Capelle. Peelpush moest het doen zonder routinier Lindy en jonkie Lieke, die beiden een beetje grieperig waren. Derhalve had Angelique maar 2 wissels op de bank zitten. Utrecht had geen ‘personeelsgebrek’, waarbij enkele spelers ons bekend voor kwamen van vorig jaar toen Dames 1 van Utrecht op bezoek kwam voor de titelstrijd in de Topdivisie.

Juul en Maud begonnen nog even op de bank maar zouden later in de wedstrijd nog een hoofdrol gaan spelen. Het duurde tot 7-8 voordat Utrecht een serve binnen de lijnen wist te krijgen, 5 serves op rij gingen fout. Lynn en Mirna kopieerden dit helaas. Op 8-9 vond Angelique dat ze de dames eens even moest toespreken. De pass was niet goed, en de aanval niet effectief. Op 9-9 was er tot 2x maal toe een supersave van Guusje maar door een gelukje ging het punt toch naar Utrecht, waarna wéér een foutservice van Utrecht de stand weer in evenwicht bracht. Peelpush trok even een spurtje met o.a. een goede middenaanval van Loes en touché-serve van Mirna, wat voor een gaatje van 3 punten zorgde, 13-10. Utrecht trok echter met een sterke blokkering de stand terug op 15-15 en kwam vervolgens steeds weer op voorsprong. De time-out op 18-21 kwam op tijd want onze meiden kwamen middels een service-panna weer langszij. Na de time-out van Utrecht was er een killblock van Ayla dat ons weer op 22-21 bracht. Op 23-23 serveerde Ayla de bal binnen de lijnen (bevestigd door het onpartijdige publiek op de bovenverdieping) maar gaf de jonge vrouwelijke 1e scheids ‘dubbel’. In plaats van op een 24-23 voorsprong te komen werd het vanwege de hier op volgende foutservice van Ayla 23-24. Een passfout later was het gedaan en ging de 1e set verloren (ondanks 8 foutservices van Utrecht…..).

Maud en Juul, die beiden op het eind van de 1e set ingewisseld waren bleven staan. Op 1-5 moest Angelique al weer een time-out nemen, het liep even niet. Even later was het zelfs 2-9, de blokkering van Utrecht stond als een huis en onze aanvallers kwamen er niet doorheen. Vervolgens bleef het stuivertje wisselen tot 13-20, m.n. door foutservices van beide kanten. Vervolgens scoorden onze meiden 3 punten op rij waardoor we weer enigszins in de buurt kwamen, 16-20. De time-out van Utrecht sorteerde geen effect, want op 20-21 gaf een Utrechtse speelster Loes nog een verlaat Sinterklaas-kadootje door een serve die meters uit zou gaan toch maar even proberen te pakken. Op 24-23 en 25-24 kregen onze meiden 2 setpoints maar wisten deze niet te verzilveren. Met 27-29 ging ook de 2e set verloren na een foutservice-spektakel maar nu aan Meijelse zijde (7 stuks).

Nog 3 sets te winnen, dus niet bij de pakken neerzitten ! En dat deden onze meiden dan ook niet, gesteund door het fantastische publiek. Op 5-5 smashte Ayla de frustratie verwoestend van zich af en kwamen de geel-blauwen op voorsprong. Utrecht kwam nog wel even langszij (12-12) maar vervolgens was het Peelpush dat de set domineerde beginnend met een mooie pipe-aanval van Lynn. Op 19-14 ging een fantastische rally net verloren maar Peelpush bleef aan de goede kant van de score, via 21-15 werd het 25-17. Het 1e puntje binnen, nog 2 te gaan.

In de 4e set stonden de koppies nog meer vastberaden. Op 0-2 een supersave van Lynn, resulterend in een punt. De 5-5 en 6-6 werden begeleid door de Hoempa-klanken van Hennie. Vanaf 9-9 maakt Utrecht een aantal fouten (4x, opstellingsfout, foutserve) waar onze meiden 100% van profiteerden. OP 17-13 moet je het dan uitspelen. De meiden werden gek toen een zuivere pancake van Lynn door de scheids werd afgefloten. VV Utrecht rook bloed en kwam langszij en zelfs voorbij Peelpush (18-19). Mirna kogelde de 20-20 binnen, waarna Maud en Juul vervolgens het karwei vakkundig afmaakten. Keer op keer ging de bal naar buiten en liet Juul de Utrechtse verdediging kansloos. Met 25-22 ging de set naar Meijel, op naar de beslissende 5e set en de kans om ongeslagen te blijven !

Nog even alles geven en dat gold ook voor het publiek. Gedurende de set-wissel werden de grote trommels uit het opslaghok gehaald en werd de Körref in een ware heksenketel getransformeerd. De Utrechtse meiden waren hier niet van onder de indruk en het bleef stuivertje wisselen. Op 7-8 werd er van kant gewisseld en op 11-10 kwam Peelpush pas voor het eerst op voorsprong door een aanval van Sanne. Utrecht hielp Peelpush weer in het zadel door 2 foutservices op rij, waarvan de laatste het 1e setpunt voor Peelpush opleverde. Henny had inmiddels Rowwen Hèze opgestart met ‘Limburg’ en na 5 sets was het inderdaad een kwestie van geduld geweest voor de supporters maar ‘Holland’ was wederom verslagen (15-13). Weer een team dat zich stukgebeten heeft op ons Dames 2 Team, dat met Angelique aan het roer een hecht en sterk collectief is dat voor niemand bang is.

Volgende week de laatste wedstrijd van de 1e competitiehelft tegen Volley Meerkerk op wie we nu 5 punten voorsprong hebben. Next Volley Dordrecht moest in de thuiswedstrijd tegen HLB van Daal genoegen nemen met één puntje en staat 3e op 8 punten.

Supporters : Meerkerk ligt maar op een uurtje en een kwartier rijden van Meijel, gewoon bij Geldermalsen linksaf en bij Gorinchem rechtsaf en dan ben je er al. Kom ook achter onze meiden staan en kom om 17.45 uur naar sporthal de Linde in Meerkerk ! Volley Meerkerk kijkt volgens hun wedstrijdverslag uit naar de ‘spannendste wedstrijd van het jaar’, die mogen we dus niet missen.

Door Frank Severens

Meest recente berichten

Nieuws Categorien