Spannende vijfsetter eindigt met 1 puntje voor Dames 1

Zaterdag gingen we op bezoek bij set-up 65 in Ootmarsum. Na een twee uur duren autorit werden we verwelkomt met kerstmuziek in de kantine. Na een wandeling om het meertje bij de sporthal waren we weer fris en fruitig voor de wedstrijd.

Na de bekerwedstrijd tegen Fast wisten we dat er wat moest gaan veranderen in onze felheid. Die verandering was ook zeker in het veld te merken. Er werden flink wat feestjes gevierd en voor elke bal werd vol gegaan. We kwamen een aantal keren achter te staan (9-6 en 14-12), maar door onze vechtlust kwamen we steeds weer op gelijke hoogte. Door onder andere Suus en Manouk die op de midden de ballen lekker in de grond knalden kwamen we zelfs op een 16-20 voorsprong. Helaas konden we deze voorsprong niet vasthouden en ging na een spannende slotfase de setwinst naar set-up met 26-24.

Niet getreurd want de wedstrijd is nog maar net begonnen. We bleven de felheid van de eerste set vasthouden wat ervoor zorgde dat we al snel een gaatje konden slaan van 3 punten (6-9). Deze voorsprong werd zelfs uitgebreid naar 5 punten (10-15). Op dat moment kwamen we even niet tot scoren waardoor set-up weer aan kon sluiten en zelfs weer de voorsprong pakte bij 22-21. We wilde zeker geen kopie van de eerst set waarbij de winst aan onze ogen voorbijging. Hierdoor waren we extra alert en ging de winst met 26-28 naar ons toe.

1-1 in sets en alles is nog mogelijk. We wisten dat we niet mochten verzwakken en dat we de felheid echt vast moesten blijven houden. Dit zorgde ervoor dat we al snel op een flinke voorsprong kwamen (5-13). Wederom wist set-up weer op gelijke hoogte te komen, waardoor het met een stand van 22-22 nog alle kanten op kon. Welk team kon het hoofd koel genoeg houden om de winst naar zich toe te trekken? Op een stand van 23-24 wisten we de set binnen te slepen met een kill-block.

De vierde set was een hele andere set dan de andere drie. We begonnen nog goed, maar al snel kwamen we op een achterstand van 2 punten. We waren onze felheid even kwijt en halverwege de set kwamen we niet meer tot scoren. 24-17 achter en we moesten er alles aan doen om de 5e set die felheid weer terug te krijgen. De set ging verloren met 25-18.

2-2 in sets en op naar de beslissende 5e set. Deze set kwamen we alweer snel op achterstand 5-2. Bij een achterstand van 8-5 was het tijd om van kant te wisselen. We kwamen er weer niet door in de aanval en bij 10-5 was het tijd voor een time-out. Deze achterstand was zeker niet onmogelijk om in te halen, dat was al duidelijk geworden in de andere sets. Met een dubbelwissel met Eke en Celine gingen we kijken of dit ons ook echt zou lukken. En of dit lukte. Celine kwam bij 14-9 op serve en Claire kwam er aan het net weer in voor Eke. Geen spelverdeler in het veld en het was de taak aan Emma om de setovernames te verzorgen. Celine zorgde er met haar serve voor dat we weer terugkwamen tot 14-14. Het kon dus nog alle kanten op. Van 15-14 weer naar een gelijke stand van 15-15. Helaas wist set-up het laatste punt te maken en ging de winst naar hun met 17-15.

De wedstrijd ging met 2-3 verloren, maar tot het laatste punt er vol voor gegaan. Volgende week zondag 8 december 15:30u spelen we weer thuis in onze eigen Korref tegen VC Sneek. Hopelijk tot dan!